Skillnaden mellan faktura och uttalande Faktura vs Uttalande

Fakturor och uttalanden används ofta omväxlande. I vissa fall detta är korrekt, men det är inte alltid. En faktura kan betecknas som ett uttalande, men ett uttalande kan inte sägas vara en faktura. I enkla ord, är en faktura ett uttalande som begär pengar. Ett uttalande är status för en person 'konto. Det finns också olika situationer där ett affärsdokument kan betecknas som en faktura och ett uttalande.

En faktura kan vara en faktura eller uttalande för pengarna. En faktura kan också innehålla avgifterna för den köpta varan eller de tjänster som tillhandahålls. En betald faktura är en partiell förklaring av kontot.

Ett uttalande kan sägas vara ett dokument eller en rapport. Ett uttalande kommer i allmänhet att innehålla krediteringar och debiteringar av ett konto tillsammans med en begäran om utbetalning. Ett uttalande är den finansiella ställningen för en kund vid en tidpunkt. Dessutom är uttalanden ges regelbundet eller då kundens önskemål.

Fakturor finns också enskilda försäljningstransaktioner som delvis innehålla en sammanställning av en kund 'konto. Fakturor kan också kallas en kvittot som används för att samla in pengar. Fakturor ges till kunder som inte omedelbart betalar för de tjänster eller produkter .En faktura kan göras för en elräkning, vattenräkning, kabel räkningen, telefonräkning, och andra räkningar. Några av de exempel på uttalanden inkluderar kontoutdrag, försäkrings uttalanden och mäkleri kontoutdrag.

I fallet med en säljare, är en faktura en fakturan. Och i fallet med en köpare, är det en fakturan. En faktura är ett uttalande som berättar hur mycket pengar en skyldig eller är skyldig. En faktura innehåller artikelnummer, dess beskrivning, priset på varan, datum, förfallodatum, och det totala beloppet. Ett uttalande kan kallas en lista över alla fakturor som också visar obetalda balans på fakturorna.

Sammanfattning:

1. En faktura kan kallas ett uttalande, men ett uttalande kan inte sägas vara en faktura.
2. En faktura är ett uttalande som begär pengar. Ett uttalande är status för en person 'konto.
3. Ett uttalande kommer i allmänhet att innehålla krediteringar och debiteringar av ett konto tillsammans med en begäran om utbetalning. En faktura kan vara en faktura eller uttalande för pengarna. En faktura kan också innehålla avgifterna för den köpta varan eller de tjänster som tillhandahålls.