Skillnaden mellan Visa och MastercardVisum vs Master

I en ekonomi som bygger främst på ett kreditsystem, lönar det sig att vara en klok konsument och affären med ett kreditkortsföretag som ger dig den bästa uppsättning fördelar. Det är just anledningen till att du behöver för att göra en jämförelse mellan de olika kreditkortsföretag tillgängliga '' varav två är Visa och Mastercard.

För att starta precis utanför, här 'sa snabb bakgrund av hur dessa två kreditkortsföretag började. Mastergrundades 1966, och de är ett multinationellt företag som handlar med hantering av betalningar mellan banker och köpmän. Förutom från kreditkort, Mastercard betalkort kan också användas för att göra inköp.

Visa, å andra sidan, är en Kalifornien-baserade företaget, som grundades 1970, och namnet står för Visa International Service Association. De betraktas som världens 's största detaljhandels elektronisk betalning nätverk' 'som hanterar betalningar mellan köpmän, företag, konsumenter och även statliga myndigheter. De erbjuder också bankkort förutom kreditkort.

Du bör förstå att både Visa och Mastercard är själva inte de utfärdar kreditkort till konsumenter. Istället förhandla om inrättandet av betalningssystemet mellan banker, köpmän och andra inrättningar affärs från hela världen.

Det fanns en tid då Visa accepterades i fler butiker runt om i världen jämfört med Mastercard, men detta är inte längre fallet. Idag är Mastercard accepteras överallt där Visa-kortbetalningar bearbetas. När det gäller säkerheten för shopping på nätet, erbjuder Visa den 'Verified by Visa' systemet, medan Mastercard använder 'säkerhetskod' systemet. Både Visa och Mastercard erbjuder även belöningssystem som du kan dra nytta av när du gör inköp.Räntan är dock något som kommer att bestämmas av din bank '' så alltid göra en jämförelse av Visa och Mastercard priser som erbjuds av olika banker.

Sammanfattning:

1. Mastergrundades 1966, medan Visa grundades 1970.

2. Master 'huvudkontor är baserat i New York, medan Visa har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien.