Skillnaden mellan mäklare och TraderMäklare vs. Trader

I sfärer av ekonomi, pengar, handel och affärer, människor blir ofta förvirrade mellan jobben för två mycket relaterade yrken. Dessa är aktiemäklare och aktiehandlare. Ja, deras roller ofta förväxlas med varandra, men i verkligheten, det finns en skillnad mellan de två. Så, om någonsin du lutar mot dessa två yrken, då måste du tydligt vet hur de skiljer sig åt.

Först den primära enhet som deltar i diskussionen är värdepapper. Så vad är dessa värdepapper? Dessa är i själva verket instrument eller avtal som visar ägande, som i fallet med lager. Värdepapper kan också innehålla ett avtal på grund av skuld, som i obligationer, eller en 'rätt att äga något som i derivat. Nästan alla saker som är en del av finansiella tillgångar kan bli en form av säkerhet. Eftersom dessa poster har en känsla av delaktighet de har ett motsvarande värde samt. Således värdepapper kan handlas.

Det är där mäklare kommer in. Mäklare är mer eller mindre densamma som säljare. De kan köpa och sälja aktier, och har direktkontakt eller kommunikation med sina respektive kunder. De förhandlar de bästa erbjudandena möjligt för den senare. De gör antingen för sig själva eller för ett visst företag. Liksom, de är ansvariga för att hålla en förteckning över kunder. I det långa loppet, de försöker utvidga sin kundbas genom ett mer kreativt sätt för reklam, eller genom att utföra seminarier för att locka potentiella kunder. De gör detta genom att hålla sina kunder informerade om aktieprisfluktuationer.Handlare arbetar vanligtvis under en mycket större investering förvaltningsbolag eller företag. De köper också, sälja och handel värdepapper i stället för de tillgångar som hanteras av det nämnda företaget. Även om de flesta handlare don 't brukar ta tag i sina lager under en mycket lång tid på grund av prisvariationer, de helt enkelt köpa och sälja aktier, beroende på önskemål av chefen för investment management bolag. Om den senare säger en go signal eftersom bestånden har nått en viss prisnivå då näringsidkaren omedelbart köpa just lager.

Sammantaget oavsett vilken väg du väljer, en börsmäklare eller lager näringsidkare, är det ett måste att du först utveckla din kommunikationsförmåga, samt din förhandling skicklighet, för denna typ av arbetsplatser dig i en mycket pressad miljö som rör sig snabbt och behöver snabbt beslutsfattande. Även om båda rollerna kan köpa eller sälja värdepapper, de två skiljer sig därför att: