Skillnaden mellan Certified och RekCertifierade vs försändelse

Människor har länge varit att skicka varandra brev, kort och gåvor via posten. Även idag när man kan skicka brev och hälsningar via Internet som tas emot av mottagaren på några sekunder, människor fortfarande använder posttjänster för de flesta av sin post.
Det är det billigaste sättet att skicka inte bara bokstäver utan också viktiga dokument och paket eller paket. Många privata logistikföretag erbjuda samma tjänster som postkontor men de flesta människor fortfarande välja det senare för sina utskick behov.

Det finns många tjänster som erbjuds av posten. Du kan skicka e-post som vanlig post, certifierad post eller rekommenderat brev. Vanlig post är det billigaste som du måste betala mer för certifierat post och rekommenderat brev. Här finns andra skillnader mellan certifierade och rekommenderat brev.

Certifierad post är en speciell tjänst mail som ger avsändaren bevis på fakturering och leverans, med en kopia av mottagaren 'underskrift vid leverans. En prioritet eller första klass post kan skickas som rekommenderad försändelse och ges ett unikt spårningsnummer som tjänar som mottagande och officiell sammanfattning av utskick.

Certifierade post brukar skickas tillsammans med vanlig post och är billigare. Om en kvitto begärs, kommer avsändaren måste betala ett tilläggsbelopp. Certifierade post inte är försäkrad och du måste betala ett ytterligare belopp om du vill ha den försäkrade.Det är oftast används för företag och myndigheter post. Om innan retur kvitto skickas tillbaka till avsändaren efter mottagaren har undertecknat den, idag fångas av brevbärare och skickas elektroniskt.

Rekommenderat brev är en e-posttjänst som erbjuds av postkontor som ger detaljerade register över brevet, paket, eller annan handling 's plats som den överförs från en plats till en annan. De är försedda med streckkodsregistreringsetiketter gör det möjligt för avsändaren att spåra hans sändning på nätet.

Processen inleddes i London i mitten av 1500 's för statliga ändamål säkerhets. Rekommenderat brev skickas separat från vanlig post och tar längre tid att komma fram till mottagaren. Det är också dyrare och används för att skicka värdesaker och viktiga dokument, eftersom det är säkrare än andra typer av e-post. Det är också försäkrad för upp till $ 25,000.00.

Sammanfattning
1. Certified post ger ett kvitto för avsändaren och för en extra avgift, kommer att få en kopia av mottagaren 'namnteckning på hans mottagning av e-post, medan rekommenderat brev ger avsändaren ett kvitto och detaljerade register över hans post' s plats .
2. Avsändaren vet att hans post har nått mottagaren på återlämnande av kvitto, medan rekommenderat brev kan spåras av avsändaren på nätet, eftersom varje gång posten byter ägare, är det loggas.
3. Certifierad post är billigare, medan rekommenderat brev kostar mer.
4. Certifierad post skickas tillsammans med vanlig post, medan rekommenderat brev skickas separat.
5. Viktiga dokument och värdesaker är oftast skickas via rekommenderat brev eftersom det är säkrare än rekommenderad försändelse.