Skillnaden mellan DBA och LLCDBA vs LLC

Det finns många människor idag som strävar efter att vara en entreprenör. Till skillnad från tidigare, är att starta ett eget företag så enkelt som att äta paj, och kan även startas direkt ur ditt eget hem. Men innan någon kan erhålla erforderliga tillstånd och starta småföretag, måste de veta de tekniska termer som berörs, så att de vann 't fångas död i vattnet. Två av de vanligaste definierar termer i näringslivet, är DBA och LLC. Det är din bästa intresse att förstå likheter, skillnader och konsekvenserna av varje, och kommer säkert att hjälpa dig att fatta rätt beslut för din strävan.

Vad är DBA?

DBA är faktiskt en förkortning för 'göra affärer som'. Det är en term som används för att hänvisa till ett fiktivt namn under vilket ett företag tillåts verka. Till exempel, är ditt juridiska företagsnamn 'Jason Clark', men du vill ta itu med ditt företag som 'Jason' s Computer Shop ', för den skull ge den ett attraktivt namn för att locka kunder. Därför måste man lämna in en DBA.

Vad är LLC?

LLC är faktiskt en förkortning för 'aktiebolag'. LLC innebär att, i likhet med ett företag, någon kredit eller krav mot en LLC kan endast hållas i strid med sina tillgångar, och inte de enskilda ägarna. Enskilda ägare kan inte ställas till svars i en LLC.

Ansvarsskydd: LLC vs. DBA

Eftersom DBA är bara en pseudo-namn för en befintlig affärsenheten spelar det 't göra verksamheten i sig en separat enhet, därför är det inte kan skydda sin ägare från personligt ansvar. Med en LLC Men ägaren är aldrig haft personligen ansvariga, eftersom verksamheten i sig är en separat enhet.

VarumärkesskyddI fallet med LLC, företagarnas har ensamrätt till sitt varumärke i deras tillstånd. Ingen annan verksamhet kan ha samma namn. Med DBA kan dock många företag arbetar med samma pseudo-namn, i oförändrat skick.

skatter

LLC, men osammanhängande i ansvar, ägaren dock inte betraktas som en separat beskattningsbar del. I likhet med en DBA, måste ägare hävdar affärsinkomster på deras individuella skattedeklarationer.

DBA och LLC är två grundläggande terminologier som måste stå klart för att kunna sätta upp rätt företag; båda har sina fördelar och nackdelar.

Sammanfattning:

1. LLC betyder 'NULL', medan DBA betyder 'göra affärer som'.

2. LLC ägare aren 't hållas ansvariga för eventuella krediter eller skulder hans / hennes företag ådrar sig, eftersom det' är en separat enhet, medan DBA ägarna tar fullt ansvar, och är ansvariga för alla hans / hennes företag 'tillgångar och skulder.