Skillnaden mellan löneLöne vs Lön

Skillnaden mellan löne definierar mer än hur mycket du i slutändan gör per år. Vi använder begreppen att ofta beskriva skillnader i olika typer av arbete, liksom vad som faktiskt räknas i slut totalt.

Lönerna i allmänhet betalt per timme. Detta innebär att du måste vara närvarande och arbetar för att få betalt. Merparten av tiden, löne jobb är inte så omfattande när det gäller saker som betald semester, eller betalda sjukdagar. Löntagarna har ofta ge upp betala för lämnar tidigt, kommer in sent, saknade en dag, eller ta en semester.

Lön refererar till hur mycket du får betalt varje år. Löntagare sällan att slå en klocka, eller hålla en noggrann redogörelse för sina timmar, eftersom de får betalt för prestanda snarare än per timme. Löntagare är mycket mer benägna att ha betalat sjukdagar och betald semester, och är inte dockad betala för sent eller lämnar tidigt från tid till annan.

Lön kan också räknas med annat än pengar villkor. Vissa företag anser att ersättning för saker som sjukförsäkring som en del av lönen. Du kan även hitta några företag som blandar utbildning och pension bidrag som en del av din lön paket.

Historiskt, vi ofta hänvisar till manuella arbets jobb som wagejobb och professionella jobb som avlönade positioner. Löntagarna är mer sannolikt att hittas i positioner med hög omsättning, medan lönerna ofta tilldelas för positioner med låg omsättning.

Vi uttrycker lön som en timersättning. Vi uttrycker lön paket. Du kanske upptäcker att du får en grundlön, optioner, pension, förmåner och bonus som lön paket.

Lönerna är mer sannolikt att läggas upp i ytterligare betalningar. Om du arbetar 50 timmar i en vecka, kan du få dina första 40 timmar vid ordinarie betala ränta, och ytterligare 10 timmar vid en ?? gånger din normala lön takt. Löntagare inte ofta ges möjlighet att få betalt extra för ytterligare timmar.

Sammanfattning:1. Löntagarna betalas per timme.

2. löntagare betalas av året.

3. löntagare brukar få betald tid när de inte arbetar.

4. Löntagarna har ofta ge upp lön för ledighet.

5. Löner ofta beräknas som paket.

6. Löntagarna får mer betalt för att arbeta mer än 40 timmar per vecka.

7. Löne arbetare sällan erbjuds övertidsersättning.