Skillnaden mellan index och fonder Index vs fonder

Någonsin tänkt på att investera dina pengar på aktiemarknaden? Det är en av de snabbast växande industrierna i världen och en som har funnits i flera år nu. Jämfört med andra investeringar, erbjuder en högre avkastning för dina investeringar.

Det är också mycket praktiskt eftersom din investering förvaltas av en grupp människor. Här är några av de investeringsalternativ som du har:

indexfonder

Indexfonder är kollektiva investeringar som replikerar rörelsen av medel på en finansiell marknad. Den uppsättning regler är konstant oavsett marknadsförhållanden och de förlitar sig på datormodeller snarare än mänsklig input i spåra vilka värdepapper att köpa eller sälja.

Förvaltningen av indexfonder är passiva snarare än aktiv som ger det med mindre skatter och avgifter som i sin tur ger investeraren en mindre vinst. En portföljförvaltare driver indexfond.

Det är inte mycket exakt jämfört med andra investeringar men och dess prestanda spåras genom indexet där det riktmärke. Den rymmer samma bestånd som andra välkända index som Standard \u0026 amp; Dålig ??? s 500 Stock Index.

fonderPlaceringsfonder är kollektiva investeringar system som samlar in och investera pengar från flera investerare i värdepapper som aktier, obligationer, penningmarknadsinstrument och råvaror som ädelmetaller.

De har oftast en styrelse eller förvaltare. Fonder möjliggör för investerare att delta i aktiemarknaden handel utan risker eller merkostnader. Prestandan för fonder beror på plockar sina chefer beståndet eller obligations.

Det finns flera typer av fonder:

??? Obestämd fond, där i slutet av varje dag, ger fonden nya aktier till investerare och är redo att köpa tillbaka aktier på nuvarande nettovärdet per aktie.
??? Slutna fonder som är registrerade investeringar företag som inte är enhet investmentbolag (UIT) och säljer sina aktier till allmänheten genom börsintroduktion eller börsintroduktion.
??? Exchange ??? handlade fonder, som har kombinerade funktioner i obestämd och nära fonder. Det är mycket praktiskt för utländska investerare som har begränsad deltagande i traditionella fonder.
??? Aktiefonder, som är aktieplaceringar som fokuserar på vissa strategier och typer av emittenter.

Sammanfattning

1. Placeringsfonder är kollektiva investeringar system som samlar in och investera pengar från flera investerare i värdepapper som aktier, obligationer, penningmarknadsinstrument och råvaror som ädelmetaller medan en indexfond är en typ av fond.
2. Förvaltningen av fonder sker genom en styrelse eller förvaltare medan förvaltningen av indexfonder görs av en portföljförvaltare.
3. Fonder förvaltas aktivt medan indexfonder är passivt förvaltad.
4. Kostnaden för att investera i indexfonder är mindre eftersom det bygger främst på datorer medan kostnaden för att investera i fonder är mer eftersom det bygger på en grupp investeringsanalytiker och handlare.