Skillnaden mellan Alpha Kappa Alpha och Delta Sigma ThetaAlpha Kappa Alpha vs Delta Sigma Theta

Någon högskolestudent ivrig för skolverksamhet skulle överväga att gå organisationer. Organisationer kan antingen vara akademisk eller extracurricular. Exempel på akademiska organisationer är vetenskap och matematik klubbar, liksom Math olympiaden och debatt team. Extracurricular organisationer, å andra sidan, inte är ansluten till något akademiskt ämne. Dessa organisationer fokuserar på elevernas bildning, välgörenhet eller religiösa syften, och ibland till och med specifika ideologier. Broderskap och kvinnoföreningar faller under extracurricular organisation kategori.

Broderskap och kvinnoföreningar är kända för att ingjuta broderskap eller systraskap genom att uppmuntra sina medlemmar att följa en uppsättning regler, följer en hierarki, och röst åsikter om populära frågor. Många sådana organisationer har erkänts på grund av deras bidrag till samhället. När viktiga män eller kvinnor och introducerades till allmänheten, deras medlemskap i en broderskap eller kvinnoförening kan också noteras. Men vissa organisationer är också ökända för att kräva sina acolytes genomgå Fördunklingen aktiviteter. Fördunklingen ses som en inledande ritual där varje acolyte ska övervinna utmaningar för att erkännas som en 'broder' eller 'syster' i en broderskap eller kvinnoförening. Hazing leder till skada eller i vissa fall till och med döden. Acolytes som överlever Fördunklingen bli fullvärdiga medlemmar i organisationen, och ges möjlighet att delta i framtida Fördunklingen aktiviteter. Fördunklingen ses som barbariska och avskyvärda av grupper mänskliga rättigheter. Tyvärr kvarstår det idag eftersom det ses som en tradition även av framstående studentföreningar och kvinnoföreningar.

Alpha Kappa Alpha och Delta Sigma Theta är två framstående kvinnoföreningar som har samlat gott rykte genom åren. Skillnaden mellan de två härrör från det faktum att Alpha Kappa Alpha kom först. Den kvinnoförening grundades 1908, vid Howard University. Men fem år senare, bröt några medlemmar av Alpha Kappa Alpha bort och bildade Delta Sigma Theta. Delta Sigma Theta medlemmar bildade sina egna traditioner, motton och färger helt oberoende av Alpha Kappa Alpha. Som ett resultat har det alltid varit vänliga rivaliteten mellan de två organisationerna.

Om du 're en kvinnlig högskolestudent intresserade av att förvärva medlemskap för antingen Alpha Kappa Alpha eller Delta Sigma Theta, skulle det vara en god idé att delta i evenemang i antingen kvinnoförening. På så sätt skulle du ha en aning om hur saker och ting sköts i att kvinnoförening. Båda kvinnoföreningar är kända för att kämpa för sociala orsaker och bidrar till välgörande institutioner, till skillnad från andra kvinnoföreningar som fokuserar enbart på systerskap och upprätthålla social status quo i en viss universitet. att bli medlem i antingen Alpha Kappa Alpha eller Delta Sigma Theta betyder en livstid engagemang för en viss ideologi och uppfyller sina mål. att ha en kvinnoförening kan vara en fördel i college. de flesta studenter gå sororities att uppnå en känsla av tillhörighet, och att träffa nya vänner. bra kvinnoföreningar såsom Alpha Kappa Alpha och delta Sigma theta hålla möten och vårda sina medlemmar även utanför högskolan.

Sammanfattning:1. Alpha Kappa Alpha och Delta Sigma Theta är framträdande kvinnoföreningar.

2. Alpha Kappa Alpha bildades 1908 vid Howard University. Fem år senare, bröt några medlemmar av kvinnoförening bort och grundade Delta Sigma Theta. Som ett resultat, vänlig rivalitet alltid funnits mellan de två sororities på grund av deras gemensamma ursprung.

3. Delta i evenemang i antingen kvinnoförening skulle ge en överblick hur kvinnoförening fungerar tillsammans med sin ideologi och mål.

4. Framstående sororities vanligtvis involverade i sociala åtgärder och välgörande ändamål, till skillnad från mindre kvinnoföreningar som endast fokuserar på systerskap och upprätthålla en social status quo i ett universitet.