Skillnaden mellan Queer och GayQueer vs Gay

Är det någon skillnad mellan queer och gay? Vid praktisk användning, gäller ingen av två queer och gay '' såsom olika termer. De tror queer att vara gay och gay att vara queer. I sin ursprungliga terminologi, queer och gay är olika.

Lexikonet säger att queer är konstigt och homosexuella är ganska eller glad. Gay är adjektiv och Queer ett substantiv. Men dessa två termer används mer i den homosexuella sammanhang. När man tittar på de två termerna i den homosexuella sammanhang uttrycken '' queer och gay '' hänvisar till densamma.

De flesta av de homosexuella människor tror queer att vara ett ord av förolämpning. ? Dessa homosexuella människor inte vill att de ska behandlas som queer. De tror queer är ett ord som är ganska stötande.

Queer hänvisar till människor som inte passar med de stereotyper. Dessa människor kan vara bisexuella, transpersoner eller metrosexuell. Men homosexuella alltid hänvisar till män som lockas till samma kön.Queer är ett ord som funnit sin plats i det engelska språket under 16-talet. Det var i samband med tyska ordet 'quer' som betyder 'i rät vinkel, över eller tvärgående'. Det var också hänvisat till ett ord som betydde ovanligt eller konstigt.

Gay funnit sin plats i det engelska språket under 12-talet. Det har hämtats från gamla franska ordet gai, som anses ha kommit från tyska. I början var homosexuell som vanligen används som det hade innebörden av att vara ljust, sorglös och glad. Men under det sena 17-talet, gay var ett ord som betydde beroende av njutning.

Sammanfattning

Lexikonet säger att queer är konstigt och homosexuella är ganska eller glad.

När man tittar på de två termerna i den homosexuella sammanhang uttrycken '' queer och gay '' hänvisar till densamma.

De flesta av de homosexuella människor tror queer att vara ett ord av förolämpning. ? Dessa homosexuella människor inte vill att de ska behandlas som queer.

Queer är ett ord som funnit sin plats i det engelska språket under 16-talet. Det var i samband med tyska ordet 'quer' som betyder 'i rät vinkel, över eller tvärgående'.