Skillnaden mellan pastor och pastorPastor vs pastor

Människor är ofta förvirrade om hur man ringer ledaren för deras andliga aktiviteter C kommer det att vara 'pastor', eller kommer det att vara 'vördnads'? De flesta kyrka gemenskap anhängare gör ofta ett misstag av utbyta dessa två titlar av religiösa titlar som de verkar vara synonyma. Detta är fullt förståeligt eftersom dessa två etiketter har sina likheter. Observera dock att en 'pastor' och 'högvördig' också har sina skillnader.

Enligt ordboken är en pastor definieras som en minister eller en präst med ansvar för en kyrka. Han kan också vara en person som ger andlig vård till en grupp av troende. Å andra sidan hänvisar en vördnads till en titel eller en initial för någon som är en medlem av prästerskapet.
Både en pastor och en vördnads kan vara inflytelserik till kyrkan. Som ledare, kan de fungera som lärare, och de kan ges möjligheter att leverera söndag predikningar och ge studier för barn och vuxna på olika läror i Bibeln.

Utöver detta är dessa ledare förväntas göra sig så presentabel som möjligt som en förebild för samhället och ställa exempel på hur man kan leva ett liv centrerat på Bibelns lära. De är också ansvariga för att göra handlingar som är avsedda för genomförande och tillväxt i kyrkan 'synpunkter, mål och principer.
När ledarna för den andliga gemenskapen, kan de fungera som rådgivare som ger goda råd till sina congregants beroende på de situationer om det kan vara en man och hustru problem eller tonårs svårigheter. Pastorer och pastorer, samtidigt bör vara tjänare och hjälpa behövande och missgynnade personer genom insamlingar eller helt enkelt med ord av uppmuntran.

Skillnaderna mellan en pastor och en vördnadsvärt, icke desto mindre, kan dras genom att titta på funktionen av dessa etiketter när de är bundna till ett visst namn.
'Pastor' riktar sig till ett substantiv, eller specifikt en person, ledare eller minister av kyrkan. Å andra sidan, 'vördnadsvärt,' enligt ordlistan är ett adjektiv, riktar sig till en hedervärd person som är värd att vördas. Det används som en titel av respekt tillämpas eller prefix till namnet på en medlem av en präst eller en religiös ordning.
'Pastor' är en funktion eller yrke medan 'vördnads' är en hederstitel. Till exempel, Smith, minister av kyrkan, kan kallas 'Pastor Smith' om du hänvisar till sin position som ledare för kyrkan, men du kan också kalla honom 'pastor Smith' om du tar upp honom med respekt och ära, samma sak med 'Ärad Smith.' Sammanfattningsvis upp, kan du ringa honom 'pastor pastor Smith.'Även vissa religiösa grupper undrar varför folk kallar sina pastorer reverends när även Bibeln hävdar att ordet 'Reverend' används bara en gång:
Ps 111: 9
'Han skickade inlösen till sitt folk, han har bjudit sitt förbund för evigt heliga och vördnads är hans namn..'
Men en teori från kyrk om användningen av 'högvördig' istället för 'pastor' har sitt ursprung och användes i stor utsträckning. Ordet 'reverend' som nämns i Bibeln refererar till Guds namn. Således, för att ge ära att pastorer är en av de personer som ligger närmast Gud, kallas de reverends.
Men bortser engelsk grammatik användningen av ordet 'vördnads' som en fristående substantiv, oavsett om det är singular eller plural, men det kan accepteras i informella språk.

Sammanfattning:

1. 'Pastor' är ett substantiv. Han är den minister eller präst som ansvarar för kyrkan. Han är en person som har andlig hand om ett antal personer.
2. 'pastor' är ett adjektiv. Det är en titel prefix till en medlem av religiösa ordnar. Den hänvisar till egenskaperna hos en präster.