Skillnaden mellan guiden och WarlockGuiden vs Warlock

Skilja en trollkarl från en guide kan vara hård alldeles särskilt om du frågar från flera yttranden från olika individer. Vissa kan till och med blanda ihop de två med andra världsliga magiska varelser som häxa, mage, och trollkarl. Ändå båda personerna använder magi i sina hantverk.

Främst är 'trollkarl' en term vars historia av ursprung går tillbaka längre än begreppet 'guiden.' Den kommer från den gamla engelska ordet 'waerloga' som kan översättas med 'ed brytare.' 'Wizard' är av mellersta engelska ursprung som betyder 'vis.' I detta sammanhang har den tidigare förknippats med en mörkare karaktär som deras närvaro har ansetts vara negativt och skada föreligger i samhället. De uppfattas vara mer benägna med användning av mörka konst och onda besvärjelser. Tvärtom, guider är de som erbjuder kloka råd till massorna och som landhöjning koderna för moral och etik.

Många berättelser som är fantasi i naturen har guider som hjälper de stora tecken uppnå sina mål. Än idag är idén om trollkarlar används nu i program (dvs Microsoft Word) för att vägleda användaren om hur man ska gå att använda de viktiga funktionerna i en sådan.

Medeltida kristna, som inte ger en klar åtskillnad mellan de två titlar, de betraktar bara både som manliga magiska utövare. Warlocks fungera som manliga motsvarigheten till häxan som 'är nästan alltid beskrivas som att vara kvinna. En guide kan också vara en manlig magi utövare som praktiserar alkemi. Han använder sig av besvärjelser eller magi som tycks trotsa fysikens lagar. Förmodligen de warlocks använda magi som är mycket mer realistiskt än guider.I andra samhällen, liksom den Wiccan kultur, avser termen 'warlock' betecknar något mycket stötande. För dem är en 'trollkarl' någon som bröt av gemenskapsregler och kan ha flytt från en viss coven. Betraktas som sådan är mycket kränkande eftersom de ger stor vikt vid sina löften eller eder.

I spelvärlden, de två tecknen är mycket olika. Deras distinktioner varierar från en speltitel till en annan eftersom skillnaden kan vara på vilken typ av spell de kastade, graden av magi de har, eller kraftkällor de 're använder. Det' är fortfarande ingen riktig överenskommelse om vilken som är som.

Sammanfattning:

1. Termen 'warlock' är äldre än termen 'guiden.'
2. Uttrycket 'trollkarl' är av gammal engelsk natur medan 'wizard' är medelengelska.
3. Uttrycket 'trollkarl' är connoted till en mörkare och ond karaktär medan guider brukar betraktas som goda magiska utövare.
4. trollkarl, enligt vissa samhällen, är den manliga motsvarigheten till häxan och är en mycket kränkande titel som betyder någon som bröt av gemenskapsregler.