Skillnaden mellan Aldi och LidlAldi vs Lidl

Aldi och Lidl är snabbköpskedjor, som är baserade i Tyskland. Båda dessa livsmedelskedjor har spridit sig över hela Europa och resten av världen, whioch gör dem ledande inom branschen. Båda dessa livsmedelskedjor har många likheter men också har vissa skillnader.

Aldi är kortformen för Albrecht rabatter. Det är inte ett företag, men två företag, som ägs av bröderna. De två företagen är Aldi Sud och Aldi Nord.
Aldi Sud främst inriktat sin verksamhet i Österrike och engelskspråkiga länder, medan Aldi Nord 'verksamhet är koncentrerad till norra Tyskland och övriga Europa.

Aldi, innan den delades isär, ägdes av Karl Albrecht och? Theo Albrecht. Företaget bildades 1913 efter att mamman av dessa två började en liten butik i Essen. Företaget har spillts i 1960 över en rad om cigaretter ska säljas på till eller inte. Aldi Nord har sitt huvudkontor i Essen och Aldi Sud i M ?? lheim an der Ruhr.

Lidl har sitt huvudkontor i Neckarsulm. Företaget bildades 1930, mycket senare än Aldi. Trots att företaget har spårats till 1930, var det 1977 som Lidl vågat i stormarknaderna i linje med Aldi koncept.Även Aldi och Lidl är unik för sin privata märkta objekt, är den tidigare kända för att ha en större fördel.

När man jämför de två stormarknader, är Lidl anses vara mer av reklamkaraktär. Till skillnad från Aldi kedja använder Lidl EDLP för främjande av icke-livsmedel. När man arbetar med kundernas krav, är Lidl känt att reagera snabbare på kraven från kunden. Lidl fullfölja leverantörer för den produkt som de vill.

Sammanfattning

Aldi är kortformen för Albrecht rabatter. Det är inte ett företag, men två företag, Aldi Sud och Aldi Nord, som ägs av bröderna.

Aldi bildades 1913 efter mor till två bröder startade en liten butik i Essen. Företaget har spillts i 1960 över en rad om cigaretter ska säljas på till eller inte.

Lidl bildades 1930, mycket senare än Aldi. Trots att företaget har spårats till 1930, var det 1977 som Lidl vågat i stormarknaderna i linje med Aldi koncept.

Aldi Nord har sitt huvudkontor i Essen och Aldi Sud i M ?? lheim an der Ruhr. Lidl har sitt huvudkontor i Neckarsulm.