Skillnaden mellan arbetare och White CollarBlue Collar vs White Collar

Fram till denna dag, det råder förvirring i kräsna blått från vita krage jobb. Det har skett en viss stigma för vissa, mest särskilt blå krage jobb. Ändå båda typerna jobb har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar.

Traditionellt har vit krage jobb heter så eftersom dessa arbeten krävs ursprungligen arbetstagaren att bära en skjorta som är färgade vita antingen med en slips eller utan en. Dessa jobb är ofta de som kräver den anställde att bära slips och arbete inom de säkra gränserna för de fyra väggarna i sina kontor, butiker, skolor och liknande. Ändå kan man säkert säga att era bär traditionella vit skjorta och slips redan har bleknat bort. Ändå många proffs som läkare och advokater fortfarande don sina band och kanske koppla den med en vit rock (särskilt för läkare) för att ge ett intryck av en allvarligare hållning.

Tvärtom, blå krage jobb är inte nödvändigtvis jobb som kräver arbetstagaren att bära blå skjortor eller polo. Det är snarare ett uttryck som betonar att de anställda arbetar i en icke-ledande ställning som de jobb som kan innebära arbetare blir smutsigare på grund av fysiskt arbete lite hårdare. Ofta är dessa jobb som kräver skyddskläder. Så kanske förvirringen sätter in när man skulle märka att en läkare som en blå krage jobb eftersom de flesta av dem bär en läkare 'päls eller mask för skydd. Läkare är vita arbetare! Arbetare är auto mekaniker, förare och fabriksanställda.

Tyvärr finns det en obestridlig närvaro av ett stigma för blå krage jobb. Människor blir ofta alltför dömande och säga att dessa jobb är helt enkelt 'smutsiga' bokstavligen. Även om de flesta av dessa jobb är mer arbetskrävande, för att inte tala farlig för den anställde på grund av arbetsplatsen de rapporterar att detta inte alltid hålla fast vid alla fall.

Omvänt, vit krage jobb har en bättre arbetsmiljö som är vanligtvis renare och svalare. Dessa är de företags jobb som ofta har en god grundläggande månadslön. Som ett resultat, många yrkesverksamma som innehar en examen sluta med en vit krage jobb medan de som gjorde 't avsluta college så småningom kommer att hamna i' bara 'en blå krage jobb. Återigen, detta är inte tillämplig på alla situationer. Också , medelklassarbetare har varit kopplade till blå krage medan de övre klassens arbetstagare har anslutits till vit krage. Lyckligtvis för blå krage jobb, är inte alltid sant sanningen om att ta emot en högre lön för deras tjänstemän motsvarighet. i flera fall, de även hamna emot en högre lön än de vita arbetare.1. Vita krage jobb görs synonymt med yrkesverksamma som erhålls högre grader och utbildning.

2. Vita krage jobb är kopplade till den generellt högre betalande typ av jobb.

3. Vita krage jobb har ofta en renare av 'bättre' arbetsplatser.