Skillnaden mellan Militant och terrorismMilitant vs terrorist

Världen över militanta och terroristaktiviteter är på en ökning. En allvarlig oro, är al nationerna har svårt att ta itu med de två problem som splittring ordning och fred. De två begreppen används omväxlande och det är att båda termerna används för något våld uppror världen över. För det mesta en terroristaktivitet betecknas som en militant ett och vice versa. Det finns dock vissa skillnader om man ser på de villkor mycket noga.

När man tittar på ordboken är terrorist beskrivs som en person som använder sig av terror för att uppnå sina mål. En terrorist är en person som kommer att gå till någon nivå för att skapa våld för att uppnå vad han önskar. När du letar efter meningen med militanta i ordboken, kan man se att en militant är också en stark bestämd människa som en terrorist. ? En militant behöver inte använda våld för att nå sitt mål. Och om situationen kräver, kommer en militant inte tveka att våld. En militant utövar vanligtvis en hel del press på andra för att uppnå sina mål.

Både terrorist och militant är personer som ägnar sig åt olaglig verksamhet. En terrorist alltid skapar våldssituationer att skapa rädsla hos människor eller folie en regering. Terroristerna har ingen hänsyn till människor och de släpper lös terrorverksamhet i olika regioner i världen. Terroristerna tror sig själva som frälsare snarare än destruktorer. Tvärtom är en militant en person som tror på väpnade angrepp för en nation 's befrielse.När terroristen skämmer mer i verkligt våld, använder militant mer verbalt våld. De militanta anses vara ledare som hjälpa terrorister. Vissa militanta har till och med blivit ikoner.

Sammanfattning

En terrorist är en person som kommer att gå till någon nivå för att skapa våld för att uppnå vad han önskar.

En militant är en stark bestämd människa som en terrorist. ? En militant behöver inte använda våld för att nå sitt mål. Och om situationen kräver, kommer en militant inte tveka att våld.

En terrorist alltid skapar våldssituationer att skapa rädsla hos människor eller folie en regering.

Terroristerna har ingen hänsyn till människor och de släpper lös terrorverksamhet i olika regioner i världen. Tvärtom är en militant en person som tror på väpnade angrepp för en nation 's befrielse.