Skillnaden mellan J.D. och LLBJ.D. vs LLB

Det råder viss förvirring om juristexamen alldeles särskilt att olika titlar ges till jurister som J.D., LLB och LLM. Det enda problemet är att betydelsen av dessa titlar är inte alltid densamma när man jämför en viss titel till samma titel i en annan jurisdiktion eller plats. Till exempel har en J.D. redan ersatt den traditionella LLB i vissa länder, medan på andra platser i J.D. samexisterar fortfarande med LLB. Så vad 'är en J.D. och hur annorlunda är det från en L.L.B?

Historiskt sett är LLB den första juristexamen kan man möjligen få. Det är samma sak som jur kand eller Legum Baccalaueus. Detta har varit den gemensamma titeln ges till någon som har examen eller slutfört lag kurs eller standard juristutbildningen. LLB faktiskt har sitt ursprung i England. LLM, annars känd som Master of Laws är en tagen efter LLB avslutad.

I de flesta länder som har LLB examen, är detta behandlas som en vetenskaplig program där ytterligare utbildningar eller utbildningsenheter först krävs för lagen examen för att kunna öva lag. Det är en grundkursen i förhållande till den totala lag programmet eftersom det är en kandidatexamen, men i själva verket är det redan en forskarutbildning, som en magisterexamen, i den meningen att en tidigare universitetsnivå högskoleutbildning vanligen krävs för tillträde till LLB .

Emellertid har systemet ändrats särskilt i USA som 's varför den första graden tjänat genom en lag examen är en JD, känd som Juris Doctor. Ändå måste man ha JD att bli antagen en LLM det vill säga om en spelar 't har någon LLB tjänat utanför USA flesta länder fortfarande använda LLB titeln även om andra jurisdiktioner som Filippinerna till exempel, har båda.Den J.D. tas vanligen i ett spann på 3 år i USA och Kanada, även om det är vanligare i den förstnämnda än i andra länder. Det är den första graden som fungerar som den primära förberedelse för advokater i Amerika. En avhandling är inte en förutsättning för en J.D. också det var bara fram till år 1997 då denna grad har också gjorts tillgängliga i andra länder, men det finns vissa skillnader eller olika egenskaper med sina egna versioner i motsats till den ursprungliga J.D. i Amerika.

Således tjänar J.D. och LLB är bara en fråga om att ta samma grad men blir olika beroende på var du har fått den graden.

Sammanfattning

1. J.D. är vanligare i USA, som inte längre ger LLB examen
2. LLB är allmänt erbjuds i många andra lag öva länder utom USA