Skillnaden mellan Sanitarium och SanitoriumSanitarium vs Sanitorium

'Sanitorium' och 'sanatorium' är desamma. 'Sanitorium' och 'sanatorium' avser en vårdinrättning som är speciellt körs för patienter som lider av långvariga sjukdomar. Dessa anläggningar var främst förknippad med människor som lider av tuberkulos. Innan antibiotika infördes hade denna sjukdom endast bekämpas med hjälp av en patient 'eget immunförsvar sparkar i. Så dessa anläggningar byggdes för att separera smittade från resten av befolkningen, ge dem gott om näring, ren luft .., och massor av vila 'Sanitarium' kan också avse en vårdinrättning Ibland 'sanatoriet' används också för kurorter Dessa kurorter tjänar samma syfte,. men i modern tid de är inte bara för behandling av tuberkulos .

Den första sanatorium öppnades 1863 av Hermann Brehmer i Schlesien som är nu i Tyskland för tuberkulosbehandling. I Europa blev sanatorier ganska vanligt i 19th century. Några av de första länderna i Europa att ha etablerade sanatorier var Schweiz, Finland och Portugal. År 1885 var det första sanatoriet i USA etablerat i New York. I USA var sanatorier startade och blev vanlig i 20-talet. Några av de stater där de etablerade var: Arizona, Virginia, Colorado, och Florida.

År 1904 var den nationella mot tuberkulos Association bildades. En av grundarna, Dr. R. G. Ferguson, som var också en pionjär i behandling av tuberkulos beslutat att mynta en term som var särskiljas från 'sanatoriet', som faktiskt betydde 'kurorter.' Han, tillsammans med de andra grundarna ville att mynta en term som vill betona mer på TB-behandling. Ordet 'sanatorium' härstammar från det latinska verbet 'Sanare' som betyder 'läka' snarare än att använda de latinska substantiv 'Sanitas' vilket innebar 'hälsa.'

Efter upptäckten av streptomycin av Albert Schatz, de sanatorier började bli stängd som ett botemedel hade utvecklats, och människor kan lita på medicin snarare än bara deras immunsystem. Många av dessa anläggningar förvandlades till allmänna sjukhus. Några av dem revs som genom 1950, tuberkulos var inte mer ett hot mot folkhälsan. Några av dem förvandlades till anläggningar för personer som lider av psykiska sjukdomar, etc. I USA, var termen 'sanatorium' används för psykiatriska sjukhus i 20-talet vanligen efter anläggningar tuberkulos stängdes.I Sovjetunionen, 'sanatoriet' används för nöjesparker och resorts för patienter som behöver kortfristiga sjukvården. De är mer som medicinska orter eller spa.

Sammanfattning: