Skillnaden mellan Adjungerad och docentAdjungerad Vs Docent

En adjungerad professor sker på en kompletterande roll i utbildningssystemet. Istället för att ha en heltid ansvar, är detta professionell som en deltid professor. Han eller hon är anställd av en institution av att lära på ett avtal, snarare än på en regelbunden basis. Universitet skörda alltså fördelarna med att anställa adjungerade professorer, eftersom de är mer flexibla, betalas en mindre inkomstklass och ges mindre fördelar (i förekommande fall) jämfört med vanliga hyrda professorer.

De är flexibla i den meningen att den institution som de arbetar för att enkelt kan skicka sina tjänster genom att förneka en förlängning av kontraktet. Detta händer när arbetsgivaren ser behovet av att minska antalet anställda, eller om den adjungerade professorn 'prestanda är långt ifrån utmärkt. Precis som alla andra lärare eller professor, måste dock adjungerade professorer uppfylla alla preliminära krav som utbildning, examination och utbildning före att kunna undervisa.

De flesta, om inte alla, adjungerad professor behöver inte delta i fakultetsmöten. Klassificeras enligt icke-tenure-track roller i den institution eller universitet, är de inte rätt till besittningsrätt, och att de inte gett några administrativa ansvaret. De är också inte i uppdrag att göra forskning eller de uppmanas att publicera något för sin egen professionella utveckling. De flesta av dessa positioner inte kräver en att avsluta en doktorsexamen.Tvärtom är docent någon som hör till tills och tenure-track roller i en läroanstalt. De är ofta klassas som mid-level professorer. Dessutom är de heltids medlemmar av fakulteten som kan delta i både grund- och grundutbildningstjänster.

Fastställandet av en docent är för någon som kan vara en högskola universitet instruktör, eller en läkare som hanterar undervisningsprogram på sjukhuset där han arbetar. Det beror faktiskt på var lektor är tilldelad. Att vara en docent skulle innebära att kunna undervisa, skriva och forska allt på samma gång. Trots detta krävande roll, de lovade en bättre anställningstrygghet än sina adjungerade kollegor.

1. En adjungerad professor är en kompletterande instruktör med en mer tillfällig position i en institution för lärande, och han eller hon är berättigade till besittningsrätt.
2. En lektor har en mer permanent roll i en institution för lärande. Han arbetar heltid och är vanligtvis tenured.