Skillnaden mellan psykolog och rådgivarePsykolog vs rådgivare

Vissa yrken är roliga att ta på college, och snart kommer du 'll inse att du tagit itu med rätt grad. När du brinner för det du verkligen vill i livet, du' ll aldrig tröttnar på varje dag i den arbetsplatsen. Men när du väljer just den karriär av impuls utan att tänka på det, kommer du att vara en olycklig person som yrke.

En av de bästa karriärer i livet är att vara en psykolog eller kurator. Vad kan vara skillnaden?

En psykolog är oftast en examen med en Bachelor 's examen. Det finns en examen i college kallas kandidatexamen' s of Science i psykologi. Efter examen, han eller hon måste få klinisk erfarenhet i psykologi, har erhållit en Master 's och Ph.D, och slutligen har passerat licensieringen för psykologi för detta tillstånd innan man är berättigad att träna. Det tar år av övning innan man kan kallas en psykolog.

En kurator kan avsluta grader i samband med psykologi, barns utveckling, sociologi och statistik. Sedan efter avslutad examen, behövs en tvåårig klinisk utbildning. För att bli en rådgivare, måste man ha ett lämpligt tillstånd att arbeta i det tillståndet. Detta kan åstadkommas genom Styrelsen certifierade rådgivare (NBCC) eller National Certified rådgivare (NCC). Men de måste först passera sin undersökning. De måste också slutföra en examen plus två års kliniskt arbete.

En kurator kan hjälpa alla åldersgrupper, oftast elementära, gymnasiet och högskolestudenter. Rådgivare mestadels handlar med familj och äktenskap problem. De kan också hantera läkemedelsinducerade och ämnesrelaterade sjukdomar såsom att vara en alkoholist. Genom att lyssna och hjälpa patienterna reflektera, blir de mycket medvetna om vad de har gjort för att deras liv och andra människor.Psykologer kan hantera ett bredare spektrum av känslomässiga problem när det gäller patienter. De kan också bedriva forskning på grund av deras högre forskarutbildning som behövs för att de ska vara förtrogen med psykologiska frågor. Psykologer kan också undervisa i akademin, har sina egna kliniker, arbete på sjukhus, och en hel del mer.

Oavsett om det 'sa kurator eller en psykolog, dessa människor är pålitliga nog att hantera våra problem moget. De är alltid där för att hjälpa oss och ge terapeutisk kommunikation. De kan underlätta att ilska och stress hos oss, de problem som stör våra sinnen och hjärtan.

Sammanfattning:

1. En psykolog erhåller en B.S. i psykologi på universitetet medan en rådgivare studerar liknande grader och sedan får en licens för rådgivare.
2. En psykolog tar många år innan de har fått denna titel som är längre än en rådgivare.