Skillnaden mellan doktor och PsyDPhD vs PsyD

Ibland är det inte tillräckligt att en elev slutar kandidatexamen 's examen. För att flytta upp på stegen, måste man fylla i ytterligare studier inom sitt område. Efter förvärvet en fyraårig Bachelor' s examen, kan man gå vidare och få en tvååriga master 's examen.

Att gå längre upp, kan man få en doktorsexamen. Om han är en kandidat av humaniora och naturvetenskap, kan han få en filosofie doktorsexamen. Och om han är en kandidat av psykologi, kan han få en doktor i psykologi examen.

Doctor of Philosophy (PhD) är en forskarexamen från universitet som började som en doktorsgrad i humaniora, men innehåller nu de med en Bachelor 's examen i andra ämnesområden. Den utvecklades på grund doktoratgrader var endast tilldelas i teologi, medicin och lag.

Det är en av de äldsta doktoratgrader och fokuserar på forskning i kombination med tillämpad utbildning. Psykologer som studerar för en doktorsexamen brukar göra forskning för att främja området psykologi studera teorier och tillämpa dem. Det tar också längre tid att avsluta en doktorandkurs eftersom dess avhandling handlar om forskning i ämnen som inte har tagits upp tidigare, försvara den, och göra insatser för sin utveckling. Det får också mer finansiering eftersom forskningsprojekt i en institution ta längre tid att slutföra.Doktor i psykologi (PsyD), å andra sidan, är en doktorsexamen för kliniska psykologer. En examen med en PsyD grad kan licensieras för att diagnostisera och behandla psykiska störningar, hantera psykologiska tester och utvärdering, och utöka psykoterapi för patienterna.

Det är endast avsedd för studenter i psykologi och liknar en doktor i medicin. Den fokuserar på klinisk och terapeutisk träning och om hur man ansöker kunskap vid behandling av patienter. Det tar mindre tid att avsluta en PsyD grad eftersom endast en enkel tes som krävs av studenter. Eftersom utbildning för en PsyD examen innebär att arbeta med patienter och lite forskning, inte få stöd så mycket som en doktorsexamen gör. Det ges endast till de yrkesområdena psykologi som klinisk och rådgivning.
Medan en PhD riktar en elev till en karriär som forskare, lärare eller läkare, en PsyD riktar en elev till en karriär som psykolog och terapeut. En psykologi examen kan ha både en doktor och en PsyD grad.

Sammanfattning:

1. filosofie doktor är en forskarexamen som tilldelas akademiker i humaniora och andra områden, medan 2. doktor i psykologi är en doktorsexamen tilldelas akademiker psykologi.
3. En doktorsexamen får mer pengar för sin forskning inom en institution medan en PsyD får liten eller ingen finansiering eftersom det innebär mindre forskning och fokuserar mer på själva arbetet med patienter.
4. En PsyD tilldelas endast till psykologi studenter särskilt de i sin professionella områden som klinisk och rådgivning psykologi medan en doktorsexamen tilldelas akademiker i psykologi samt andra ämnesområden som biologi, utbildning, och de fria konsterna.