Skillnaden mellan kärlek och omsorgÄlskar vs Care

I varje relation, är omsorg och kärlek som krävs för att det ska fungera. Men hur viktigt är de egentligen? Har en uppväger den andra eller är de praktiskt taget en och samma? Har de samexistera eller är de helt självständigt? Svaret kommer säkert att variera från en synpunkt till en annan, som omsorg och kärlek visa sig vara två av de mest spännande och komplexa känslor som människan känner till.
Per definition, omsorg och kärlek är tydligt skiljer sig från varandra. Den förstnämnda kan vara ett substantiv eller verb som hänför sig till 'känsla av oro eller intresse' som i fallet med att bry sig om en 'familj, arbete, vän, ägodelar, husdjur, etc. Det kan också betyda' handlingen att göra behandling eller sköter någon eller något 'som i fallet med medicinsk vård, mödravård, personlig omvårdnad, etc. Love, å andra sidan, innebär' en starkare känsla av ömhet och det personliga tillbehöret '. Dessutom finns det flera typer av kärlek nämligen philia, eros, är storge och agape. Philia det som är inom vänskap, är eros det som driver en romantisk relation, är storge familjär, och slutligen hänvisar agape till en osjälviskt givande och medkänsla för andra. med tanke på att kärlek kan innebära mer än vad det 's känd för och kan vara sätt bredare än vård. Det 'är så bred att det i själva verket överlappar med några viktiga grunderna i hand. Detta gäller särskilt med icke-romantiska typer av kärlek som storge och agape. Till exempel kan en mor som naturligtvis har djup familjär kärlek eller storge mot hennes son kommer utan tvekan att ta hand om honom villkorslöst. i detta fall blir vårdande ett resultat, bara komponent eller en manifestation av det vidare begreppet som är familjär kärlek. ett annat exempel är Moder Theresa 's agape eller medkänsla till de fattiga massorna i sitt land och runt om i världen. Hennes absolut kärlek 't stopp som ren känsla. Snarare översatt den till henne tillgodose behoven hos de mindre lyckligt lottade och kampanj mot deras välbefinnande. Med andra ord, hennes vård för dem samexisterade med, återigen, det bredare kraft, som är agape eller medkännande kärlek.
Dessutom blir linjen mellan kärlek och omsorg lite mer distinkta i samband med ett förhållande. Eros eller romantisk kärlek betraktas som lust, kärlek och fysisk attraktion. Normalt är det eros som skapar en gnista i en potentiell relation, men kan ibland vara mycket ytlig och flyktig karaktär. En bra skildring av en sådan känsla är det som inträffade mellan Romeo och Julia i Shakespeares 's fenomenala skapelse. Eros var tydligen redovisas i deras starka längtan efter att vara tillsammans trots oddsen. Men vi kan' t verkligen säga att deras 'kärlek' var osjälviska nog att manifestera äkta omsorg eller ovillkorlig kärlek. Noga titta på deras avsikter och beslut, de är oftast om att uppfylla vad de vill ha för sig själva och inte exakt vad som skulle vara bra för varandra. Dessutom vård ses i detta sammanhang kan fortfarande existera även utan en önskan eller attraktion så stark som i adressen. I den meningen är vård anses ha kommit från en djupare, mer äkta anslutning som överskrider fysisk önskan. Care är troligen bäst framgår av mr Darcy till Elizabeth i den klassiska romanen, Stolthet och fördom. Naturligtvis önskan var där också, men även innan den erkände, mr Darcy redan avslöjat genom sina handlingar hur han verkligen brydde sig om Lizzy. Både omsorg och kärlek i sfärer av romantik kan antändas men don 't nödvändigtvis borgensåtagande eller ovillkorlig kärlek.

Sammanfattning1. kärlek och omsorg är känslor inneboende i människan. De är avgörande i varje relation.
2. Care hänvisar till en känsla av oro eller intresse eller handlingen att delta med någon eller något. Love, å andra sidan, bär vidare innebörd. Det kan vara familjär eller storge, romantisk eller eros, broderlig eller agape, eller platonisk eller philia.
3. Kärlek och omsorg i samband med agape, storge och Phili lappar med omsorg.