Skillnaden mellan ADN och BSNADN Vs BSN

BSN är en mycket vanlig examen som står för Bachelors of Science i omvårdnad. ADN, å andra sidan, är Associates Degree i omvårdnad. I själva verket kan de två grader tjänar du en Sjukskötare märke (RN), men de bara skiljer sig i vissa avseenden.

ADN-programmet kommer att kräva ungefär två år för studenten att slutföra medan BSN programmet kräver fyra hela år. Det finns dock många accelererad Bachelor 's program för Nursing som endast tar 1. 5 till 2 år att slutföra, det vill säga, om studenten redan har avslutat en annan kandidatexamen före starten av BSN.

Genom teorin erbjuder BSN en rikare omfattningen av studien som även omfattar forskning och andra relevanta områden som på hur tekniken tillämpas på omvårdnad och vice versa (informatik). Båda programmen omfattar dock Omvårdnad på områdena psykiatri, Community Health, Maternal \u0026 amp; Barns hälsa, nyfödda \u0026 amp; Pediatrics, Vuxen hälsa, och även gerontologi för vissa skolor.

När det gäller årsinkomst har BSN otvivelaktigt större potential att tjäna flera tusen fler jämfört med ADN studenter eftersom många sjukhus söker BSN certifierade akademiker i deras olika arbetsställningar snarare än en ADN. Detta innebär att BSN examen, inte bara har mer pengar, men också ha större chanser att gå högre i karriärstegen. En viss studie i 2006 som involverar Kalifornien vårdsektorn visade att BSN: er har genomsnittlig tjänar mer än $ 75.000, medan regionala ADN ungefär nå $ 70.000 per år.Båda har sin egen uppsättning av styrkor eller fördelar. För ADN-programmet, är det i allmänhet billigare att ta än BSN. Eftersom det bara sträcker sig över två år för eleven att slutföra kursen, är ADN naturligtvis snabbare att avsluta och förbrukar mindre tid för den som vill tjäna vid tidigast möjliga tidpunkt.

För BSN grad, kan du ytterligare dina referenser genom att specialkurser och avancerade metoder grader som kommer att komplettera din Bachelors. Det finns många grader tillgängliga som att bli en anestesisjuksköterska och sjuksköterska manager bland andra.

Beroende på vilket land eller stat, andelen BSN tagare och ADN tagare varierar. För de flesta amerikanska stater Det finns dock många individer som har fått sina sjuksköterskor från att vara en ADN examen. För de flesta asiatiska länder men många tar längre BSN rutten över snabbare ADN för dem att få en RN.

1. ADN är en snabbare väg att gå än en BSN
2. ADN är ett billigare alternativ till BSN så att du kan få en RN.