Skillnaden mellan Alumni och alumnAlumni vs alumn

De flesta människor som har examen från respektive universitet och högskolor skulle ofta hänvisar till sig själva som en 'alumni'. Vad kan vara fel med detta? Två saker: För det första, är termen 'alumni' blotta pluralformen av något som kunde ha varit mer lämpligt i en enda personlighet sammanhang. För det andra är det bara ironiskt hur människor klarar av att ta examen från college utan att känna till korrekt användning av 'alumner' längs dess singularis 'alumn'.

Om man skulle slå upp i ordboken, är en före detta elev 'en examen från en skola, högskola eller universitet'. Den härrör från det latinska ord som betyder 'fosterson eller elev'. Alumnus betraktas som manligt, singular substantiv formulär som spåras tillbaka till sin romanska språk ursprung. Detta innebär att det avser specifikt till en manlig kandidat av en utbildningsinstitution. I vissa fall förkortas till 'alun', vilket kan samtidigt hänvisa till den kvinnliga motsvarigheten 'alumna'. I vissa länder är emellertid villkor förenklas för att eliminera substantiv könsförvirring. Exempelvis är uttrycket 'gammal pojke' som används i Storbritannien, några delar av Kanada och Australien, Sri Lanka och Nya Zeeland. Andra terminologi inkluderar könsneutrala termer som gammal lärd, tidigare kadett, gamla kår, tidigare elev, tidigare student och medlem av den gamla brigaden.

De mest använda variation 'alumni', å andra sidan, är helt enkelt pluralformen av alumn. Tydligen är det 'är också den mest olämpligt används. Strängt taget, termen' alumni 'refererar till mer än en hane akademiker av en utbildningsinstitution. Rakt, är korrekt användning' han är en före detta elev 'och' han och David är alumner '. Här' är den svåra biten men. Baserat på grammatiska regler, kan 'alumni' även användas för att hänvisa till en grupp av människor som består av både män och kvinnor. I själva verket är det fortfarande gäller, även om det 'är bara en hane bland gruppen Dessutom, för att undvika eventuell förvirring, en del använder uttrycket.' Alumner / alumnae 'eller' alumnae / i '- där' alumnae 'skulle vara pluralformen av kvinnliga studenter)Att skilja alumn och alumner vidare, här är ett antal exempel. 'John, en före detta elev av Harvard University, är nu mångmiljonär bil handlare. Han och hans affärspartner, Chuck, är före detta elev av Stanford Graduate School. John' hustru, hans syster och hans bror är alumner från Stanford University. Chuck 'son vill vara en stolt före detta elev av sin far' s alma mater 'En annan uppsättning skulle vara:'. Alumnerna West Bon Temp High School kommer att ha en stor återförening nästa lördag. Ett slumpmässigt alumn kommenterade att det 'kommer att bli ett slöseri med tid. Omvänt, två alumner, som kommer att vara man och hustru snart, trodde det skulle vara en rolig och vilda händelse, något som borde' t missas. De flesta alumner i nämnda skolan är ökända för att leda en upprorisk, bekymmersfri livslängd. Överlägset har bara en alumn lyckats etablera en respektabel resning i Amerika; han 's nu lever det stora genom att skriva romaner om vampyrer.' Som framgår av exempeluppsättningar är alumn används för singular hane. Alumni används här två sätt-plural term för en helt manlig grupp och liksom för en manlig-kvinnlig grupp.

Sammanfattning:

'Alumn' definieras som 'en examen från en skola, högskola eller universitet.' Det är en unik och maskulin substantiv. 'Alumni' skulle vara dess pluralform. Kom ihåg att aldrig använda uttrycket 'Jag är alumn' | 'det' är tydligt fel.

'Alumni' är inte alltid rent manligt. Det är också accepterat som en term för en manlig-kvinnlig grupp av fd studenter.