Skillnaden mellan Islam och hinduismIslam vs Hinduism

Medan religiösa samfund tenderar att dela många saker gemensamt, skillnaden mellan islam och hinduism börjar med deras respektive ursprung, och går hela vägen fram till tro och praxis. I öknen av Arabien, fanns typer av människor som var redo att revoltera mot de traditionella religiösa övertygelser av tiden. När profeten Muhammed fick sin gudomliga uppenbarelser, var Islam bildades, utvecklas och undervisade.

Hinduism började som mer av vad man skulle kunna kalla en 'kommer tillsammans' av olika trossystem. Vid den tiden, den indiska subkontinenten var en destination för många vandrare, exil, de sökande, och naturligtvis den profetiska. Det finns mycket större band till judiska och kristna tro i hinduismen, än vad som kan hittas i Islam.

Man kan hitta många stora skillnader i de grundläggande principerna för varje valör. Islam är bildad av en känsla av aktivism, ett behov av att rusa ut och hitta världen, undervisa dem i en värld av islamisk tro och tradition, och omfamna mänskligheten där den finns. Hinduism är baserad på principerna om patientens lyssnande, tolerans för dem som är annorlunda i tro, och den starka tron ​​att i viss tidpunkt, kommer det att finnas ett uppvaknande av folket. Detta uppvaknande kommer att föra människor till hinduismen.

Religiösa samfund har historiskt namngiven för att definiera antingen deras hemort, eller principen profet eller grundare av valören. Även om detta är korrekt för hinduism, islam en av de mycket få religiösa samfund uppkallad efter teorin om engagemang för Gud. Denna teori predikar praxis renhet, fred och ovillkorlig och obestridd lydnad och omedelbar inlämning, när det gäller Guds vilja.I Hinduism, det finns en stark övertygelse om att Gud är i form, allt, och hans ovillkorliga kärlek till människorna är tillgänglig för alla. Vad detta leder till är, att Gud kan ta upp någon form han anser lämpligt för att avslöja sig själv, och det betyder att han är inte alltid man. Det är vanligt att öva att dyrka Gud att hans kvinnliga former, liksom till den form som han gjordes. Vägen till Gud är inte så mycket en väg, men det enkla förmågan att se Gud avslöjar honom (eller henne) själv.

Islam lär ut att det bara finns en Gud, och att Gud sänder änglar stället för att öppna upp en gudomlig uppenbarelse. Änglarna är skyddande, och behöver inte mänskliga bekvämligheter eller kvaliteter.