Skillnaden mellan Harvard College och Harvard UniversityHarvard College vs Harvard University

Harvard University är ett av de ledande universiteten i världen. Det är en privat Ivy League universitet som listar några av världens 'mest framstående politiska, atletisk, konstnärliga och akademiska personligheter som inkluderar nuvarande president i USA, president Barack Obama.

Den har en lång historia och är det äldsta universitetet i USA. Det var inte känt som Harvard University då men som New College. New College grundades 1636 i Cambridge, Massachusetts. Det döptes Harvard College i 1639 för att hedra John Harvard som lämnade hans bibliotek och hälften av sin egendom till högskolan. 1642 det tog sina första studenter.
Det initialt utbildade präster i Congregational och unitariska kyrkor, och det så småningom blev sekulär och en favorit i Boston eliten. Det blev en av de mest beundrade universiteten i världen. År 1650 blev det första chartrade corporation i USA.

Idag, Harvard College skänker tre grund grader, Artium baccalaureus (AB), Scientiarum baccalaureus (SB), och en planerad ingenjörs grundexamen. Det erbjuder 46 områden koncentration eller majors.
Det gör det möjligt att studera två områden av koncentration under förutsättning att de är relaterade ämnen, och de kan också ha sekundära fält eller minderåriga. Det finns också speciella koncentrationer i biologi, psykologi, lingvistik, antropologi, och andra områden. Eftersom det beviljade högre grad till studenter, förtjänat det namnet Harvard University. Termen 'Harvard College' används sedan för att hänvisa till grund uppdelningen av Harvard University som omfattar exceptionella skolor som lär ut en mängd olika ämnen.

Harvard University har nu flera fakulteter och skolor, nämligen: Harvard Medical School, School of Dental Medicine, gudomlighet, Law och Business skolor, Graduate School of Design och utbildning, School of Public Health, och Kennedy School of Government.Det har också fakulteten of Arts and Sciences som omfattar Tekniska Högskolan och tillämpad vetenskap som tjänar Harvard College, Graduate School of Arts and Sciences, och Harvard Avdelningen för Fortbildningscentralen som inkluderar Harvard sommaren och förlängnings skolor.
Tidigare var Harvard College styrs av ordföranden och Fellows av Harvard College of Harvard Corporation som också styr Harvard University. Idag är Harvard University också regleras för närvarande av Harvard styrelsen Övervakare.

Sammanfattning:

1. Harvard College är det gamla namnet på Harvard University för att hedra sin välgörare, John Harvard.
2. Harvard College först utbildade präster av flera kyrkor. Och eftersom det blev mer sekulär och erbjöd högre grad till studenter, har sitt namn ändrades till Harvard University.
3. Idag är Harvard College grund uppdelningen av Harvard University som ger grader i Artium 4. baccalaureus (AB) och Scientiarum baccalaureus (SB) medan Harvard University ger också examen, studentexamen, mästare, doktorsexamen och yrkesexamina.