Skillnaden mellan J.D. och jur.kandJ.D. vs. LL.M.

Juris doktor (även känd som J.D.) är professionell doktorsgrad och yrkesexamen i lag. Det har skillnaden av att vara den enda amerikanska juristexamen avsedd för att vara den primära yrkesmässig förberedelse för advokater. Det är också den enda yrkesexamen finns i lag. Det definieras som ett treårigt program i de flesta länder. För att förvärva denna distinktion är kandidaten inte krävs för att slutföra en forskning avhandling eller en avhandling. Det är en grad som är mestadels utbredd i Förenta Staterna; emellertid, har det visat sig vid universitet i olika länder sedan 1997 Cthough de specifikationer och krav skiljer sig från land till land.

Juris (även känd som jur.kand) är en avancerad akademisk eller akademisk examen. Det är inte en yrkesexamen i lag. Även en JD är vanligtvis nödvändigt för att kunna öva lag i USA, en som är intresserad av att få specialiserad kunskap genom forskning inom ett visst område av lagen får fortsätta sina studier efter att ha fått sin LL.B eller JD

Den J.D. uppstod som ett begrepp i USA under en rörelse för att förbättra den utbildning som krävs för att uppnå någon skillnad av behärskning i respektive yrken. De didaktiska metoder som har utvecklats revolutioneuniversitetsutbildning och har successivt gjort intryck på universitetsutbildning utanför USA. Skapandet av J.D. kom ut ur en önskan Christopher Columbus Langdell att reformera det rättsliga utbildningsprocessen i USA. Hans tillvägagångssätt krävs en treårig efter studentexamen examen som inkluderade intensiv juridisk utbildning i två steg: fallstudien (som är bokstavligen studiet av fallen) och sokratiska metoden (ett sätt där eleverna undersöktes på resonemanget av domstolen i de fall som studerades).

Den LL.M. inte krävs i de flesta länder att bli advokat och, i själva verket de flesta advokater väljer att aldrig ta emot utmärkelsen. Det finns dock en uppsjö av LL.M. grader tillgängliga över hela världen. Detta program, naturligtvis, tillåter eleverna att fokusera på något område av lag de väljer. De flesta universitet erbjuder inte många LL.M utbildningsprogram; Men, är det mest populära Jur kand examen i USA skattelagstiftningen. Ett annat område där många elever har funnit intresse är konkurslagstiftning och miljölagstiftning. Det finns ett fåtal universitet som tillåter sina elever att utforma sin LL.M program består av att universitetet 'är övre nivå kurser och seminarier (kommersiella och företagskunder, internationella, konstitutionella och mänskliga rättigheter, för att nämna några).Sammanfattning:

1. J.D. är en tre år efter studentexamen examen som krävs för en person att bli en advokat; den LL.M. är en valfri grad som kan erhållas om studenten är intresserade av att göra ytterligare forskning inom ett specifikt område av lagen.