Skillnaden mellan Baptist och pingstBaptist vs Pentecostal

Baptist och pingst finns olika grupper av kristendomen. Man kan stöta på många likheter mellan de två grupperna men de har vissa skillnader. Även om baptister och pingst har samma tro med avseende på Trinity, är pingst sett att luta mer mot Anden och dop Helige Ande.

Pingstvännerna är bullrigare när ber än baptist. Baptist sjunga huvudsakligen psalmer och be tyst. Å andra sidan, kommer Pentecostals sjunga och be högt.

När baptist tror att tungor och direkt uppenbarelse är inte mer relevant, pingstvännerna tror fortfarande på saker som mystisk andlig språk.Baptist tror att nutida musik är fel och baptist kvinnor klär mycket blygsamt. Å andra sidan, pingst kvinnor långa klänningar och inte bära smink eller smycken. De är också emot att titta på TV eller lyssnar på världslig musik.

Baptist tror att en tro har sparats alltid när någon tog emot Jesus Kristus som Frälsare. Å andra sidan, Pentecostals tror att en kan förlora räddning om tron ​​inte hålls. Pingstvänner tror att en person inte sparas tills han har trott, nedsänkt, och fick 'gåva av den Helige Ande'. Tvärtom, baptister tror att en person sparas när han eller hon ångrar sig och ber. För baptister, en gång sparas sparas alltid oavsett hur han bor efteråt. Men för pingst, det är inte som det och en person ska behöva leda ett syndfritt liv även efter en sparas. Till skillnad från baptister, pingst tillåta kvinnan att bli präster.

Sammanfattning
1. Till skillnad från baptister, pingstvännerna ses luta mer mot Anden och dop Helige Ande.
2. baptister sjunga huvudsakligen psalmer och be tyst. Å andra sidan, kommer Pentecostals sjunga och be högt.
3. När baptist tror att tungor och direkt uppenbarelse är inte mer relevant, pingstvännerna tror fortfarande på saker som mystisk andlig språk.
4. baptister tror att en tro har sparats alltid när någon tog emot Jesus Kristus som Frälsare. Å andra sidan, Pentecostals tror att en kan förlora räddning om tron ​​inte hålls.
5. För baptister, en gång sparas sparas alltid oavsett hur han bor efteråt. Men för pingst, det är inte som det och en person ska behöva leda ett syndfritt liv även efter en sparas.