Skillnaden mellan Goth och vampyrGoth vs vampyr

Olika sociologiska grupper utvecklas under tiden. En ursprungliga gruppen kan utvecklas till en annan med bara en liten skillnad i övertygelse eller tradition. Ibland kan skillnader bero på den plats de kommer ifrån eller den kultur som de följer. Olika subkulturer fram ur dessa olika kulturer.

Ett bra exempel är Goth som är en subkultur som kan spåras tillbaka till 1976 i Storbritannien. Som det utvecklats, har Goth förknippats med en viss typ av musik och mode som går med det. Det är oftast helt svart med inslag av sammet och läder.
Definiera Goth är inte lätt eftersom det är relaterat till identiteten och personliga uttryck. Vissa hävdar att det definieras av svarta kläder, svart hårfärgningsmedel, tung makeup, död, mörker, även depression och skräck.

Nu är en avvikande subkultur som ofta förknippas med Goth vampyr subkultur.
Vampire är en mytisk / folkloric varelse som sägs livnär sig på blod. Ibland kan djurblod räcka. Vampyrer sägs komma från en död person reanimated av en speciell väg. De beskrivs ofta som att ha ytterligare befogenheter och karaktärsdrag. Ordet vampyr tros vara i bruk sedan år 1734.Från vampyr idén uppstod vampyr subkultur som kännetecknas av tvångsmässiga fascination med modern vampyr lore '' sträcker sig från mode till musik, och även den faktiska utbytet av blod. Det avgränsas med en viss typ av klädsel och smink som kombinerar viktoriansk, punk, glam och andra stilar som presenteras i vampyrskräckfilmer.

Vampyr subkultur är mer organiserad i den meningen att det finns ett hemligt sällskap som går genom initiationsriter av att dricka människoblod. De är normalt återfinns i underjordiska metro nattklubbar i området.
Även förknippas ofta, de flesta goterna ogillar vampyrer och vill inte vara kopplad i den stereotypa bild av vampyrer i media.
Sammanfattning:
1. Goth definieras baserat på identitet och personliga uttryck och samtidigt vampyr är klart definierat som en varelse som eljest på människoblod.
2. Goth är känd för svarta kläder, svart hårfärgningsmedel och göra medan vampyr kombinerar viktoriansk, punk och glam stilar.