Skillnaden mellan filmer och böckerFilmer vs böcker

För att även ta itu med skillnaden mellan en film och en bok är en dödssynd. Du kan bara inte kan jämföra och kontrast filmer från böcker, eftersom det skulle vara att säga eller identifiera den bästa gäng av de två. Och du verkligen kan 't säga det bästa gäng av de två oavsett hur avgörande ditt försvar kan vara. Om du gör det skulle vara vanhelga Leonardo da Vinci' Mona Lisa målning eller kastrera Michelangelo 's David. Båda är eviga verk konst oavsett vem var konstnären bakom det.

Böcker och filmer är konstverk som delas till människor som vill fly sin verklighet. Det finns en helt ny annorlunda voyeurism där endast ögonen och sinnet kan resa och riva. Varje sida i boken eller varje scen från filmen erbjuder en helt ny värld som tilltalar en person 'mest inre önskningar. Men dess roller resa djupare än så. Både filmer och böcker har förändrats regeringar, störtade korrupta tjänstemän, hjälpte paus CIA 's djupaste mörkaste hemligheter, befriat ett land länge tyranni, utbildade även de mest tråkigaste av sinnen, skapat banbrytande vapen för krig, och kommer att bidra till att frigöra en ny värld för framtiden. Böcker och filmer är båda öppna ändar tunnlar som inte bara låter publiken in och ut, men också skaparna. Det 'är en kanal för alla' kreativitet. Det 'sa syndabock som uppskattas och betalas av allmänheten. Båda kan ibland vara baserad på verkliga händelser, men för det mesta, förblir den verkliga världen av filmen det bara såg eller bok det just läst. Eller så kan du relatera till vad 'händer på gatorna just nu.

Återigen är det meningslöst att jämföra och kontrastera som konst är bättre så det skulle vara bra att uppdatera era huvuden och ger dig en lista av utestående filmer och böcker som verkligen skakade hela världen. Dessa är listan över filmer och romaner som gjorde världen skratta, gråta och bli kär.

För filmer, dessa filmer är av olika genrer och kraftigt tilldelas eller erkänts av olika filminstitutioner, filmkritiker, allmänheten själv, och olika andra filmorganisationer på grund av den tunga konstverket inblandade. Till att börja är den mest kritikerrosade filmen genom tiderna och listad som nummer ett största filmen genom tiderna av filmkritiker. Det är filmen regisserad av Orson Welles, Citizen Kane. Det 'sa drama / mysterium film som förmodligen är baserad på livet av en verklig mediamogul och hans uppgång och fall av makt. En annan stor film som rankad # 2 för Top 100 filmer genom AFI är action / drama och roman baserade film om maffian skapad av Mario Puzo och regisserad av Francis Ford Copolla, Gudfadern. Om du också vill se en klassisk film om kärlek, sedan plocka Casablanca. Denna film rankad # 1 av Los Angeles Daily News på sin undersökning för den största amerikanska filmer. Borta med vinden, Nyckeln till frihet, Ben-Hur, och Titanic är bara bland de måste-se filmer i en livstid.

För böcker, dessa följande romaner inte bara vunnit flera litterära utmärkelser, orsakade det också förödelse på bokhandlar över hela världen på grund av dess fenomenala effekt son alla läsare 'sinne. Dessa böcker (fiktion eller icke fiktion) skrivna av de bäst säljande författare genom tiderna. Om du inte har 't läst någon av följande böcker, då kanske du har missade hälften av ditt liv. Den första boken tillhör Time Magazines Topp 10 böcker genom tiderna och var skriven av den ryska författaren Leo Tolstoj. Böckerna har rätt Anna Karenina. En annan bok är den mest populära kid 's fantasi omgångar som gjorde J.K. Rowling på Top två lista över Forbe' rikaste kvinnor. Denna delbetalning är ingen annan än den mest populära och magiska serie av Harry Potter. En annan bästsäljande bok skriven av J.D. Salinger. Denna bok var mycket kontroversiellt eftersom det var boken tros ha föranlett Mark David Chapman att döda John Lennon. Titeln på boken var Räddaren i nöden som också sålt mer än 100 miljoner exemplar världen över. Andra stora läser är The Little Prince, Häxan och lejonet, The Alchemist, och Madame Bovary.SAMMANFATTNING:

Både filmer och böcker är konstverk som inte kan drabbade samman med varandra.

Både filmer och böcker är kanaler för en person att fly verkligheten, vare sig han är skaparen eller bara åskådare.

Både filmer och böcker har roller att spela inte bara på samhället, men även nationen och världen.