Skillnaden mellan AIEEE och IITAIEEE vs IIT

AIEEE betyder All India Engineering Antagningsprov och IIT betyder Indian Institute of Technology. IIT är en grupp av institutioner och AIEEE är en undersökning systemet genomförs för olika tekniska institut i Indien.

IIT är en grupp autonoma teknik och teknikorienterade institutioner i Indien. Det har fastställts av parlamentet i Indien och har förklarats som Institutes of nationell betydelse. Den AIEEE är ett inträdesprov som genomförs av den centrala styrelsen för påbyggnadsundervisning.

En av de viktigaste skillnaden som kan noteras mellan AIEEE och IIT är i den undersökning som gjorts. AIEEE avser tillträde i varous arkitektur och ingenjörsinstitut över hela landet, inklusive National Institutes of Technology. Å andra sidan, kallad separat ingång undersökning IIT-JEE, som vanligen kallas Joint Antagningsprov, hålls för IIT platser.

Vid en jämförelse mellan de två inträdesprov, är IIT-JEE anses vara den mest prestigefyllda inträdesprovet. IIT-JEE är också hårdare än AIEEE. Medan IIT-JEE betonar på byggkoncept och rätt tillämpning av begreppet betonar AIEEE på efterfrågan, noggrannhet och snabbhet.IIT-JEE kommer att testa en kandidat 's kommando på grunderna. När man jämför de frågorna i IIT-JEE och AIEEE, är den tidigare undersökningen mycket komplex.

Medan IIT '' JEE tentor är för grund antagning, är de postforskar antagning görs på grundval av JMET, GATE, CEED och JAM. I AIEEE, en kandidat som strävar efter B.Arch måste ta sig igenom matematik och lämplighetsprov och en kandidat som strävar efter B.Tech bör gå igenom fysik, matematik och kemi tester.

Sammanfattning

1. AIEEE innebär All India Engineering Antagningsprov och IIT betyder Indian Institute of Technology.
2. IIT är en grupp av institutioner och AIEEE är en undersökning systemet genomförs för olika tekniska institut i Indien.
3. AIEEE avser tillträde i varous arkitektur och ingenjörsinstitut över hela landet, inklusive National Institutes of Technology. Å andra sidan, kallad separat ingång undersökning IIT-JEE, som comonly är caled som gemensamma inträdesprov, hålls för IIT platser.
4. När man jämför två inträdesprov, är IIT-JEE anses vara den mest prestigefyllda inträdesprovet. IIT-JEE är också hårdare än AIEEE.
5. Vid en jämförelse frågorna i IIT-JEE och AIEEE, är den tidigare undersökningen mycket komplex.