Skillnaden mellan Oscar och OscarOscar vs Oscar

Det finns två mycket prestigefyllda agerar pris- ge organ eller ceremonier i en värld av underhållning. De är Golden Globes och andra kallas Oscar. Det finns en mycket tydlig skillnad mellan de två. Problemet är att vissa människor nämna en annan tredje utmärkelse som de kallar en Oscar. I själva verket är Oscar detsamma som Oscar. Den senare är bara de mer populära och oftare använda termen än Oscar för att hänvisa till ett och samma pris.

Historien om Oscar är mycket rik. Det började 1927 med tillstånd av AMPAS, känd som Academy of Motion Picture Arts \u0026 amp; Vetenskaper. Med denna långdragna historia av berömmelse och glamour, är det dubbad som den mer prestigefyllda pris än Golden Globes. Utmärkelserna ges till underhållare, direktörer, personal, besättningar, skådespelare både i 24 olika kategorier enbart för spelfilm eller film -relaterade arbete. Nominerings- och röstningsprocessen är mycket tröttsamt att slutföra eftersom det finns mer än 6000 enskilda medlemmar från AMPAS som utvärderar de nominerade i de olika slated kategorier. Sedan 1992 har de Oscars satts upp på Hollywood Kodak Theatre.Det finns verkligen massor av prat och argument om hur namnet Oscar kom att bli. Bette Davis, den första kvinnliga president AMPAS, sade att hon myntade begreppet Oscar från namnet på hennes första make '' Harmon Oscar Nelson. Andra säger också att det var en av AMPAS 'första chefssekreterare Margaret Herrick som namngav Oscar som Oscar efter Oscar Pierce som är hennes kusin i verkliga livet. Bortsett från dessa teorier finns det fortfarande massor av oräkneliga och obekräftade historier om roten av Oscar namn.

Ändå Academy Awards eller Oscars är verkligen höga utmärkelser passar för dem som har utmärkt sig i yrkesområdet filmindustrin. Även om de är två namn som hänvisar till en och samma tilldelning, finns det fortfarande vissa mindre skillnader som dessa.

1. Oscar är den mer formella och den ursprungliga löptiden ges till priset jämfört med Oscar, som är mer vanligt förekommande, desto mer populär och nyare term som myntades för samma pris.