Skillnaden mellan Allah och Jesus
Allah vs Jesus

Allah är det arabiska och muslimska versionen av Gud. ? Jesus är en siffra i kristendomen, han ofta kallas Guds Son. ? Bortsett från skillnaden i människor som tror Gud eller Jesus att vara en religiös figur, det finns också andra skillnader mellan de två. ? I Islam, är Allah tros vara den högsta siffran, en gudom. ? Han är en unik skapare, mästare i universum, och ska lägga över allt annat. ? I kristendomen är Jesus inte skaparen men skaparen 'son.? Jesus är en del av den heliga Treenigheten vördas av kristna.? Treenigheten är tanken att fadern, sonen och spöke är demonstrationer av sann tro.? Allah tas som mer av en gud än människa, medan Jesus presenteras för kristna som en man som vandrade på jorden som alla andra män.

Mannen som är Jesus sades vara av judisk anständigt född i Jerusalem, Israel. ? Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för födelse eller död, är hans födelse firas på juldagen av alla kristna. ? Dagen för Jesus 'död markeras som en dag av sorg för de kristna, som han sägs ha dödats av judiska icke-kristna.? Allah användes först i Mekka religionen att skildra en högre makt vars kommer måste göras i för att vara sann muslim tro.? Allah kritiseras ibland av icke-muslim eller araber som en krävande Gud, dock muslimer tror annars.

Islamiska religioner har gett Allah 99 namn, varje skildrar ära honom som en gudom, varje namn som beskriver en annan kvalitet på honom. ? Allah, som en skapare, tros ha gjort alla lika och de som lider sparas. ? Jesus tros vara en räddare kristna själar. ? Man tror att han levde för att förkunna Guds vägar och dog för alla människors synder.Kristendom och Allah har träffat i arabiska kristna. ? Detta är tron ​​att Allah är fortfarande Gud, men han införlivas i sin tro genom treenigheten, som är en del av den kristna religionen. ? Även för de kristna och de judiska tron, är Allah en acceptabel term för Gud.

Allah och Jesus kan tyckas liknande för dem som är omedvetna om detaljerna, men de är mycket olika. ? Allah och Gud är ibland utbytbara att betyda samma sak, dock, Jesus och Allah är inte samma sak.

Sammanfattning

Allah är den muslimska Gud. ? Jesus är Guds son kristna, en del av en treenighet av tro.

Allah är en gudom och Gud. ? Jesus anses vara en man som levde och dog.

Allah anses högsta framför allt, även så han får 99 namn som skildrar hans stora kvaliteter. ? Jesus är Frälsaren som sägs rädda kristna från oron i en syndfulla liv.