Skillnaden mellan homo- och GayHomosexuell vs Gay

'Homosexuella' och 'gay' betyder samma sak i dessa dagar. 'Homosexuella' är ett ord som används mer kliniskt medan 'gay' är ett ord som används mer allmänt. Båda hänvisar till sexuell läggning av en man specifikt. Homosexuella eller homosexuella män är män som väljer att ha en känslomässig och fysisk relation med andra män som de själva väljer.

Ordet 'gay' inte ursprungligen hänvisa till homosexuella män. Det betydde helt enkelt 'glatt, ljust, livligt eller prålig.' Men i dag, när någon säger 'gay' hänvisar ovillkorligen till en homosexuell man. Ordet 'gay' används också för att för alla homosexuella personer, inklusive kvinnor som är också kallas lesbiska. Man hänvisar till homosexuella män och homosexuella kvinnor som homosexuella män och kvinnor.

Ordet 'homosexuell' är en hybrid av grekiska och latinska ord. 'Homos' är ett grekiskt ord som betyder 'samma' till skillnad från det latinska ordet 'homo' som betyder 'man.' Således ordet 'homosexuell' hänvisar till sexuell läggning en person mot en person av samma kön. Å andra sidan, ordet 'gay' avses 'sexuell njutning' i 17-talet. Således var prostituerade kallad homosexuella kvinnor, var en bordell kallad en homosexuell hus, och en man som var en womaniser kallades en homosexuell man.

Användningen av ordet 'homosexuell' kan spåras tillbaka till början av 20-talet. När andra världskriget slutade, fanns en förändring i människors attityder gentemot sexualitet. Homosexuella män och kvinnor började komma ut och började öppet kallar sig homosexuell. Inledningsvis var ordet 'gay' används som ett adjektiv, och senare började användas som substantiv. Varje människa har homosexuella böjelser var en homosexuell. I modern tid är 'gay' används endast för homosexuella män.I vanliga språket, många ord som ofta används. Men när de visas i tryck, de får en inofficiell certifiering. Ordet 'homosexuell' var som används efter andra världskriget öppet, men det första gjort sitt utseende i tryck i 1869 i en tysk broschyr skriven av författaren Karl Maria Kertbeny. Den publicerades anonymt på den tiden. Världen började komma ikapp när det återigen används av författaren Gustav Jager i sin bok med titeln 'Discovery of the Soul' som publicerades i 1880. Båda böckerna kunde inte göra ordet populärt som det var inte ett acceptabelt koncept. När Richard von Krafft-Ebing använde orden 'heterosexuell' och 'homosexuell' i sin bok som heter 'Psychopathia Sexualis' villkoren blev populär med läkare samt lekmän.

I modern tid användningen av ordet 'homosexuell' inte anses vara ett bra val av ord, eftersom det endast avser sexuella läggning en person. 'Homosexuella män' och 'lesbiska' anses mer lämpligt eftersom det inte bara hänvisar till sexuella läggning en person utan hänvisar också till den romantiska relationen mellan två personer av samma kön.

Sammanfattning:

1. 'Homosexuella' är en klinisk term som används för att hänvisa till två personer av samma kön har en sexuellt intresse för varandra; 'Gay' är en mer generell term som används för homosexuella.