Skillnaden mellan kärlek och 'arrangerade äktenskap'Kärlek vs 'arrangerade äktenskap'

Äktenskapet är ett socialt kontrakt mellan en man och en kvinna. Äktenskapet är ett juridiskt kontrakt mellan två personer som leder till släktskap. Numera kan man höra om kärlek äktenskap och arrangerade äktenskap, som har vissa skillnader mellan dem.

Till skillnad från arrangerade äktenskap, kärlek äktenskap är vanligare i västvärlden. Nå, vad exakt är ett arrangerat äktenskap och kärlek äktenskap? Ett arrangerat äktenskap är ett äktenskap som arrangeras av andra än dem som gifta personer. Å andra sidan, är en kärlek äktenskap ett äktenskap som arrangeras av parterna själva.

I arrangerade äktenskap, måste samtycke föräldrarna par. Å andra sidan, i de flesta kärleksäktenskap, partner behöver inte samtycke av föräldrarna eller äldre.

Till skillnad från kärlek äktenskap, arrangerade äktenskap är mer stabila. Skilsmässor ses mindre i arrangerade äktenskap, och det är en stor familj obligation.

I arrangerade äktenskap, kommer föräldrarna att vara grundligt utreda bakgrunden till bruden och brudgummen. De kommer att titta in i varje aspekt, som rikedom, villkor och vanor hälsa. I kärlek äktenskap, par är inte orolig för någon bakgrund utredningar. Det är bara kärlek som körs i deras blod.

När man talar om kärlek, har kärleken utvecklas i ett arrangerat äktenskap, eftersom de endast kommer att känna varandra bättre efter äktenskapet, men i en kärlek äktenskap, har paren alltid varit kär, och det finns inget behov av att utveckla den.I arrangerade äktenskap, kan par inte kunna förstå varandra mycket väl, och inte heller vet de gillar och inte gillar varandra. En annan sak som syns i arrangerade äktenskap, är att män alltid är mer dominant än kvinnorna. Kär äktenskap, par lära känna varandra inför äktenskapet. I sådana äktenskap, ingen verkar vara dominant person över den andra.

Sammanfattning:

1. En arrangerat äktenskap är ett äktenskap som anordnas av andra än de två som gifta personer. Å andra sidan, är en kärlek äktenskap ett äktenskap som arrangeras av parterna själva.

2. Till skillnad från kärlek äktenskap, arrangerade äktenskap är mer stabila.

3. I ett arrangerat äktenskap, måste paren få godkännande från sina föräldrar. Å andra sidan, i de flesta av kärlek äktenskap, parterna behöver inte samtycke av föräldrarna eller äldre.