Skillnaden mellan UCSD och SDSUUCSD vs SDSU

Skolor och universitet lär grunden för oss människor. Vi värdepedagogik, eftersom det är något som andra kan 't ta ifrån oss. Vi studerar eftersom vi hungrar efter kunskap och vill vara bättre individer. Vi studerar därför att vi vill ha karriär som vi' ve alltid velat. Vi studerar för att vi vill tjäna andra och vara ledande inom det område som vi är intresserade av.

I USA finns det många stora universitet. I delstaten Kalifornien, är två universitet alltid jämförs med varandra. Dessa två skolor är UCSD och SDSU. Låt oss se skillnaderna mellan de båda skolorna.

'UCSD' står för 'University of California, San Diego' medan 'SDSU' står för 'San Diego State University.' UCSD grundades 1960 medan SDSU grundades 1897. Båda universitet offentligt finansierade. SDSU har fler studenter och doktorander. UCSD, å andra sidan, har en större mängd av kapital totalt $ 400 miljoner dollar.

Det finns 20 Nobelpristagare från UCSD medan SDSU 't har någon. Den acceptans av SDSU är lägre vilket är 28 procent medan UCSD har en 38 procent acceptans. Färgerna på UCSD är marinblått och guld medan SDSU' s färger är svart, rött och guld. Motto UCSD är 'Varde ljus', medan SDSU 's motto är' Minds som flyttar världar. 'När det gäller nationella ranking, är UCSD rankad 37: e bästa universitetet i USA medan SDSU är rankad 164: e av US News and World Report. SDSU har det största antalet doktorsexamina som erbjuds i Kalifornien.

Med alla sagt, både kaliforniska universitet är mycket lovande med sina egna program, grader, och prestationer. Dock måste studenterna komma ihåg att skolan inte egentligen ingen roll. Det viktigaste är hur man ska kunna hantera och bli anställd efter att få en examen. Det finns fler utmaningar som man måste möta efter examen från college.

Sammanfattning:

1. 'UCSD' står för 'University of California, San Diego' medan 'SDSU' står för 'San Diego State University.'
2. UCSD grundades 1960 medan SDSU grundades 1897.
3. Båda universitet offentligt finansierade.
4. SDSU har fler studenter och doktorander.
5. UCSD, å andra sidan, har en större mängd av kapital totalt $ 400 miljoner dollar.