Skillnaden mellan mormoner och kristnaMormoner vs Christians

Mormoner och kristna både tro på Jesus Kristus. Även mormoner anser sig vara kristna, är de inte anses så av den protestantiska och katolska kristna. Både mormoner och kristna har många saker gemensamt, men det finns också många skillnader mellan de två grupperna.

Mormoner, som en religiös grupp, bildades av Joseph Smith, som anses ha återställt kyrkan. Det var på 1820-talet som Mormonism utvecklas. Officiella namnet på mormon kyrkan är 'The Church of Jesus Christ av Sista Dagars Heliga'.

När det gäller skillnader mellan mormoner och kristna anser förre sekt i Mormons bok, annars känd som Mormon bibel liksom Bibeln; Den kostbara pärlan, och förbunden och läror. Kristna tror på Bibeln.

Om deras tro på Gud, mormon tror på en himmelsk far som har en fysisk kropp. Å andra sidan, de kristna tror på trinitär Gud, som inte har någon fysisk kropp. För de kristna, har de en gud, treenigheten med Jesus som Messias. Kristna tror också på räddning. Mormons tror inte på treenigheten eller en Gud. Men de har tre gudar C Fadern, Sonen och den Helige Anden. Alla tre är skilda från varandra på alla sätt.

För de kristna är Jesus tros ha fötts till jungfru Maria, medan mormoner tror att Jesus hade en naturlig födsel och föddes av en himmelsk Fader och Maria.När det gäller Sin, mormon tror att alla män är ansvariga för sina egna synder och hela mänskligheten kommer att uppstå och sparas på den yttersta dagen. För kristna är synd fruktansvärda eftersom det vanhedrar Gud. De tror att synden är förräderi mot Gud och den Helige Ande.

Jämfört med kristna mormoner leda en disciplinerad liv. Mormonerna är emot användning av alkohol, tobak, te, kaffe och andra beroendeframkallande ämnen.

Sammanfattning

Mormons som en religiös grupp bildades av Joseph Smith, som anses ha återställt kyrkan. Det var i 1820-talet att Mormonism bildades.

Mormoner tror på Mormons bok eller Mormon bibeln, de? har också pärlan och förbunden och läror. Kristna tror på Bibeln.

För kristna är Jesus tros ha fötts till jungfru Maria,? medan mormoner tror att Jesus hade en naturlig födsel.

Mormonerna tror på en himmelsk far, som har en fysisk kropp. Å andra sidan, de kristna tror på en treeniga Guden, som inte har någon fysisk kropp.