Skillnaden mellan Faun och SatyrFaun vs Satyr

Fauner och satyrer är bara mytiska varelser men samma. De skiljer sig på det sätt de är kända. Denna mytologiska karaktär är känd på grekiska som en satyr och en faun i Roman.

Både fauner och satyrer har en mänsklig torso, get 'kropp och horn. Ursprungligen hade en faun mänskliga fötter och en satyr hade hovar likt geten.

Fauner är kända för att vara invånarna i skogen. En satyr porträtteras som en efterföljare till Bacchus som anses vinet gud. Till skillnad från en faun, är en satyr känt att ha mer sexualdrift.

För romarna hade de gudar som hade faun-liknande instanser Bona Dea och Faunus. Romarna trodde också att en faun motiverade rädsla hos människor under resa i skogen eller mer avlägsna områden. En faun är också känd för att vägleda människor.

En annan skillnad mellan en faun och en satyr är i hornen. Medan faun har en naturlig horn, har en satyr att tjäna hornen.Vid jämförelse med satyrer är fauner anses vara vacker, oskyldig, och mild. De satyrer, å andra sidan, är klumpiga och avskyvärda med små ögon, en plan yta, stora munnar, och en hårig kropp.

Satyrs är också kända för att vara stora gluttons jämfört med fauner. Till skillnad från fauner, satyrer är bra drinkers och även busig. Fauner är dumt medan satyrer har vissa kunskaper.

Fauner kan ses i 'The Chronicles of Narnia' och ett exempel på en satyr kan ses i 'Percy Jackson och Lightning Thief.'

Sammanfattning:

1. fauner och satyrer är bara mytiska varelser men samma. Denna mytologiska karaktär är känd på grekiska som en satyr och en faun i Roman.
2. Medan faun har en naturlig horn, har en satyr att tjäna hornen.
3. fauner är kända för att vara invånarna i skogen. En satyr porträtteras som en efterföljare till Bacchus som anses vara den vinguden
4. Romarna trodde också att en faun motiverade rädsla hos människor under resa i skogen eller mer avlägsna områden.
5. Till skillnad från en faun, är en satyr känt att ha mer sexualdrift.
6. Vid en jämförelse med en satyr är fauner anses vara vacker, oskyldig, och mild. De satyrer, å andra sidan, är klumpiga och avskyvärda med små ögon, en plan yta, stora munnar, och en hårig kropp.
7. Till skillnad från fauner, satyrer är bra drinkers och även busig.