Skillnaden mellan Gud och SatanGod vs Satan

'Gud' och 'Satan' är engelska ord som används av den kristna världen att beskriva perfekt godhet och ondska respektive. Andra religioner och övertygelser har liknande religioner, men de ord som används för övernaturliga krafter som de tror på och en som trotsar godhet och ger onda i världen har olika andra namn. Så småningom, alla religioner och alla troende tror på något som styr allt och har liknande begrepp som 'Gud' och något som genererar allt ont har ett liknande koncept som 'Satan.'

'Gud' är ett engelskt ord som används för en övernaturlig skapare. Han tros ha full kontroll över allt som händer i vår värld och är övervakare som övervakar hela universum. Många olika egenskaper har tillskrivits Gud genom teologer. Några av dem är Gud är allestädes närvarande, det vill säga överallt; allvetenheten betyder oändlig kunskap; omnibenevolence vilket innebär perfekt godhet; allmakt innebär med obegränsad makt, gudomliga enkelhet, och någon som har en evig tillvaro. Några andra egenskaper hos Gud är hans väsen okroppslig. Vilket innebär att han är oväsentligt och enda viktigaste källan till moraliska skyldigheter. Guds existens är en tro som varje individ väljer att antingen tro eller inte tro. Man kan inte kompilera några bevis för hans existens eller ett bevis på att Gud inte existerar. Således är det ett personligt val och tro och bör respekteras.

Satan i kristendomen kallas en enda enhet som är 'motståndare' av Gud. I annan trosuppfattning, kan Satan vara en ond person också, men kristendomen beskriver Satan som den viktigaste fallen ängel som föll eftersom han gjorde uppror mot sin fader, Gud. Satan var ursprungligen åklagare som utsågs av Gud för att utmana och testa män 's tro på honom, är Gud. Satan också kallas Djävul som tros ha fött allt ont i världen. Ordet' Devil 'härstammar från gamla engelska ordet 'deofol' och Mellanöstern engelska ordet 'devel.' det är den vanligaste synonym för Satan. Traditionellt är Satan identifieras i kristendomen som ormen som lockade Eva till den förbjudna frukten. Satan även kallad 'bedragaren ',' prinsen av världen ',' åklagare ',' son till gryningen ',' Lucifer ', etc.Sammanfattning:

1. 'Gud' är ett engelskt ord som används för en övernaturlig skapare. Han tros ha full kontroll över allt som händer i vår värld och är övervakare som övervakar hela universum. 'Satan' avser en enda enhet som är 'motståndare' av Gud.