Skillnaden mellan kärlek och äktenskapÄlskar vs. Förbindelse

Människor har massor av definitioner när det gäller kärlek och äktenskap. Till skillnad från äktenskap, är kärlek mest subjektiva av dem alla. Dess definition kan variera beroende på personen, och kan förändras i olika länder, kulturer eller religioner.

I grund och botten är kärlek ren känsla. Det är också en känsla på samma gång. För att konkret definiera kärlek, är nästan omöjligt, men de flesta människor kan betrakta det som summan av alla känslor, känslor och erfarenheter som visar en djup eller stark känsla av ömhet mot något eller någon, kan det vara en individ eller en grupp av individer. Det är klart mer än vänskap, för det är en bestående upplevelse av brist och omsorg mot någon annan.

När du är kär, är du inte skyldig att genomgå äktenskap, för det är ett val och inte ett krav, även om de flesta samhällen slut (eller faktiskt börja) kär äktenskap. Det är emellertid också viktigt att notera att inte alla äktenskap sluta som ett resultat av kärlek, så som i fallet med fasta förbindelser. Även om kärlek är en av de viktigaste faktorerna som skall beaktas i ett äktenskap, det finns fortfarande några par som gifter sig även utan kärlek.

Å andra sidan, är äktenskapet mer av en civilstånd. Det är händelsen i vilken ett par officiellt blir gift. Denna verksamhet ger mer mening att älska, och dikterar ett varaktigt engagemang eller avtal mellan de båda parterna. Äktenskapet är praktiskt taget beroende av kultur, och det är oftast en förening mellan en man och en kvinna, men inte fysiskt.I den romersk-katolska trossystem, är det 'bindning av knut' mellan parter som består av motsatt kön, även om vissa länder tillåter numera samkönade äktenskap (homosexuella äktenskap). De är förenade, inte i kraft av människan, men av Guds kraft. Skämtsamt sagt, det bär också en del sanning att säga att kön är lagligt i äktenskapet, eftersom det är nästan alltid olagligt, eller kanske omoralisk i de flesta religioner, om det genomförs före äktenskapet (därav uttrycket otukt).

Kär har olika nivåer. Romantisk kärlek är kärleken som du ofta kan se, eller erfarenhet, mellan partners som en man och hustru. Denna kärlek är mer intensiv och passionerad, och är mer eller mindre av sexuell natur. Kärlek kan också vara filial, och vara mer i-samklang till familjen. Det kan också vara en religiös typ av kärlek, som kärleken till Gud och liknande. Den högsta nivån, eller form av kärlek, sägs betecknas som agape.

1. Kärlek är en känsla eller en känsla, medan äktenskapet är mer av en ceremoniell händelse att formalisera en förändring i ett 's civilstånd ifrån enkel att vara gift.