Skillnaden mellan Harvard och CambridgeHarvard vs Cambridge

Harvard University och Cambridge University är två av de mest prestigefyllda och välkända universitet i hela världen. Båda universiteten är genomgående i de topplaceringar för att vara det bästa valet för utbildning, rykte, och akademisk excellens.

Både Harvard University och Cambridge University är genomgående i den ranking både i respektive land och i de internationella rankningarna. Bortsett från att vara lika som utmärkt utbildningsinstitutioner och perenna favoriter för blivande studenter, det finns faktiskt tydliga skillnader mellan de två universiteten.

Den huvudsakliga skillnaden mellan de två universiteten är på plats. Harvard University ligger i Amerika medan Cambridge University finns i England, en del av Förenade kungariket. Tillfällighet, är båda universiteten ligger i en stad som heter Cambridge. Men är Harvard 's Cambridge i delstaten Massachusetts, medan Cambridge i England är en shire.

Harvard ligger i en urban stad medan Cambridge ligger i en mer jordbruks plats.

En annan punkt i skillnaden är den typ av utbildningsinstitution. Harvard är en privat institution medan Cambridge är offentlig. Harvard tillhör Ivy League universitetssystemet medan Cambridge University är en del av den gyllene triangeln i U.K. universitet.

När det gäller historia, har Cambridge en lång en i förhållande till Harvard. Grundades 1209, var Cambridge University grundades av forskare från Oxford University. Det senare förstärks av den engelska kungen Henrik III och fick påvligt erkännande som en utbildningsinstitution från påvar. Detta gör Cambridge University den näst äldsta universitetet i England, Europa, och den engelskspråkiga världen. Det rankas som den sjunde i hela världen. Cambridge University är uppkallad efter sitt läge.

Harvard, i jämförelse, är relativt nytt. Det är dock anses vara den äldsta institution för högre utbildning i USA. Det grundades 1636 av John Harvard och fastställs av Massachusetts lagstiftaren. Universitetet är uppkallad efter honom.

Båda universitet skryta med kända och berömda alumner. Cambridge har en längre lista över alumner samt genombrott inom många områden, särskilt inom vetenskapen. Varje universitet producerar ett antal prisbelönta och respekterade yrkesverksamma inom sina respektive områden.

Det finns också en skarp skillnad i antal högskolor och hur institutionerna styrs. Harvard innehåller 15 olika collage medan Cambridge har den siffran fördubblats med en extra college. Harvard har en ordförande som sin galjonsfigur och huvudadministratör medan Cambridge 's kansler är bara en ceremoniell ställning, och rektor är faktiskt huvudadministratör.

Båda skolorna har en styrelse. Harvard University har styrelsen Övervakare och Harvard Corporation som dess styrande organ medan Cambridge motsvarighet är Regent House och University rådet.Båda universiteten har en vänskaplig rivalitet med sina kolleger universitet. Harvard har en i Yale University, en annan Ivy League skolan, medan Cambridge anser Oxford som sin rival. Cambridge och Oxford är populärt kallad 'Oxbridge', en kombination av namnen på de två universiteten.

När det gäller undervisningsmetoder, båda universiteten kontrast med varandra. Harvard 's metoder består av föreläsningar och seminarier medan Cambridge har en betoning på en-mot-en undervisning och handledning av liten grupp av studenter. Denna lilla grupp samverkar med en lärare.

Det finns också andra triviala skillnader. Harvard 's färg är röd och återspeglas i dess publikation och namnet på sin friidrott team, Harvard Crimson, å andra sidan, Cambridge föredrar blå som sin universitets färg, sky blue vara exakt. Sporting Blue är namnet på deras friidrott avdelning.

Sammanfattning:

1. Både Harvard och Cambridge är världsberömda utbildningsinstitutioner för sin akademiska kompetens och anseende. De är också ofta de mest kända universitet i deras länder.

2. Harvard University i USA i delstaten Massachusetts, medan Cambridge University i England, Storbritannien. Båda universitet ligger i en stad som heter Cambridge.

3. Harvard University fick sitt namn efter sin grundare, John Harvard i 1636. Å andra sidan, är Cambridge University uppkallad efter sitt läge och är äldre än Harvard flera hundra år.

4. förste handläggare och chef för Harvard är ordförande medan Cambridge har en ceremoniell huvud, kansler, och den verkliga huvudadministratören är rektor.

5. Harvard Crimson är den officiella färgen på Harvard University, medan Cambridge Blue representerar Cambridge.