Skillnaden mellan zigenare och rumänerZigenare Vs rumäner

Det 'sa stor förvirring mellan zigenare och rumäner. Denna förvirring har blivit värre till den grad att många människor förknippar zigenare med rumäner eller tror att de är faktiskt från Rumänien. Detta är en sorglig påstående eftersom detta är ett vanligt exempel på en stereotyp. det är precis samma sak som i fallet med om man antar att den irländska är mestadels drinkare, eller fallet med tanke på vita amerikanska Southerners som suprematisterna när detta är inte alltid sant.

Roten till dessa stereotyper kan kopplas till populärkultur och påverkan av media. Som ett resultat folk ofta sensation saker sedan göra ogrundade generaliseringar.

Förvirringen kan också förankras till den typ av ordet spelhjulet. Romer är en annan term för romer. Sålunda är det en fråga om namn förväxling mellan rumäner och romer. Dessutom, om du har tittat på massor av dessa monster film flicks involverar rumäner och zigenare då mest troligt att du 've också blivit hjärntvättad att tro att de är ett och samma.

Till allmänt känt, många tror att 'zigenare' är en grupp av vandrare. Även om det kan återkallas i historien som de faktiskt har tillbringat en tid i Rumänien, innebär detta inte att de kommer från Rumänien. Påstå att vara en zigenare är ansluten till en viss etnisk eller ras är en rent absurd ideologi. I själva verket har zigenare länge varit spridd i många hörn av världen. De flesta av dessa människor är dock belägna i hela Europa. De tros ha exil från Egypten och så blev en etnisk grupp själva. De är mer av nomader som reser mycket och absorberar kulturer eller människor av olika raser i sin grupp. Därför har de utvecklat många dialekter.

Andra kulturer har kommit att acceptera ordet zigenare att förhålla sig till modekänsla. Särskilt i Nordamerika, är zigenare en form av livsstil eller en typ av utseende, inte en etnicitet.

Övergripande måste människor inte dra slutsatsen att romer och rumäner är desamma. Människor som tänker på sådant är bara outbildade och brukar hamna förolämpar folk Rumänien. Här är skillnaderna:1.

Zigenare är nomadfolk som vandrar runt om i världen en hel del.
2.

Rumäner är en etnisk grupp som bor i sig inom gränserna för Rumänien medan zigenare don 't har en bestämd land att leva i.
3.

De rumänska människor omfattar nationen Rumänien medan zigenare inte utgör en nation.
4.