Skillnaden mellan PhD och DSCPhD vs DSc

Att ha en grad höjer statusen för en person och ger en kant på arbetsplatsen samt samhället. PhD är en redan välkänd grad men DSC är fortfarande ganska vag för många. Den största skillnaden mellan de två är i vad de betyder. PhD står för filosofie doktor medan DSC står för doktor of Sciences. De flesta människor tror att de är identiska eftersom människor som innehar dessa grader är ofta lika.

En stor skillnad mellan doktor och DSC är de områden de kan förvärvas med. Detta är i hög grad beroende på vilket land du befinner dig i, men en doktorsexamen kan förvärvas oavsett vilket område du bedriver. Däremot kan ett DSC endast förvärvas när enligt en vetenskap eller teknikområde. Du kan också få en doktorsexamen under dessa två fält och många faktiskt göra innan få sin DSC.

Som verkligen är fallet i Europa där DSC är prevalent i många länder. I andra delar av världen, är det inte så populärt eller ens hört talas om. Varje land som har en stående utbildningssystemet ger också doktorsexamen. Men människor i Europa betraktar ofta DSC som en högre grad jämfört med doktorsexamen som i vissa länder, endast de som har en PhD och har en portfölj av publicerade undersökningar som är av mycket hög standard. Men i andra länder, som USA, de två är i princip identiska och du kan få en eller annan utan att få dem båda.PhD och DSC är helt enkelt två grader som är på toppen av utbildningsstegen. Den tydligaste skillnaden mellan dem är i det fält de kan tas. De andra skillnader inte som fast eftersom de varierar från land till land. PhD verkar ha en liten fördel enbart på grund av sin popularitet runt om i världen och det är känt som den största höjdpunkten i utbildningen. Många vet inte DCS och de ofta anser att det är sämre än PhD bara för att de är okunniga.

Sammanfattning:

1. PhD innebär filosofie doktor medan DSC står för doktor of Sciences
2. PhD är en mer igenkännlig grad än DSC
3. PhD används för alla områden medan DSC används endast i vetenskap och teknik
4. DSC är vanligare i Europa medan PhD används runt om i världen