Skillnaden mellan Alpha Kappa Alpha och Delta Sigma ThetaAlpha Kappa Alpha vs. Delta Sigma Theta

Många studenter är att gå med skolverksamheten och engagera sig i att vara en del av organisationer. Det finns två typer av organisationer: akademiska och fritidsorganisationer. Akademiska organisationer kan vara debattgrupper, matematik och vetenskap klubbar. Extracurricular organisationer, dock inte akademisk relaterade. De fokuserar främst på självutveckling, sociala färdigheter, ledaregenskaper, eller till och med miljömedvetenhet. Det kommer att ge dig en chans att arbeta med människor med olika personligheter som kan hjälpa dig att växa som människa.

Sororities och studentföreningar är exempel på fritidsaktiviteter. Sammanfogning sådana organisationer kan hjälpa dig träffa en massa människor inte bara från din egen kvinnoförening men i andra sororities också. Du kommer att ha möjlighet att nätverka med många alumner över hela landet. Det är ett livslångt åtagande, så att du kommer att vara säker på att du kommer att ha någon bredvid dig alltid. Den mest framträdande kvinnoförening som har fått ett gott rykte genom dess existens är Alpha Kappa Alpha och Delta Sigma Theta.

Alpha Kappa Alpha grundades av en grupp av nio African American college kvinnor den 15 januari 1908 vid Howard University i Washington, ledde D.C. Ethel Hedgeman Lyle denna kvinnoförening som ökade möjligheterna för afroamerikanska kvinnor i vissa områden där lite ström fanns. Fem år efter det grundades, var Alpha Kappa Alpha införlivas i januari 1913. kvinnoförening innefattar men inte är begränsat till vit, indier, indian, Afrika, och spansktalande college-studenter. För närvarande har de över 900 kapitel och totalt över 250.000 medlemmar i USA och i andra länder runt om i världen. Eftersom organisationen 's etablering, har det bidragit till genomförandet gemenskap serviceprogram som har förbättrat de ekonomiska och sociala förhållanden. En av deras största bidrag till samhället är inrättandet av Mississippi Health Clinic. Den kvinnoförening är idag en del av den nationella Pan- hellenic rådet (NPHC).Fem år efter Alpha Kappa Alpha bildades, tjugotvå av dess medlemmar har beslutat att avsluta kvinnoförening och bildade sin egen organisation som de kallade Delta Sigma Theta. Det grundades den 13 januari är 1913. Deras främsta mål att etablera denna kvinnoförening för att stärka deras akademiska prestationer samt att ge stöd till andra personer som är i behov av hjälp. Deras första offentliga engagemang var i mars 1913, Women 's rösträtt mars. Till skillnad från Alpha Kappa Alpha som bildades bara fem år efter starten, tog Delta Sigma Theta 17 år innan det bildades. Eftersom de är öppna för medlemmar av nationalitet, ras eller religion, de är den största afroamerikanska grekiska-märkt kvinnoförening i dag. de har mer än 950 kapitel runt USA och andra länder som Tyskland, Korea, England, och Jamaica. de har totalt mer än 350.000 medlemmar som oftast afroamerikansk. liksom Alpha Kappa Alpha, de är också en medlem av National Pan-Hellenic rådet samt NAACP och nationella rådet för Negro Women (NCNW).

Sammanfattning:

1. Alpha Kappa Alpha grundades av afroamerikanska college kvinnor den 15 januari, 1908 medan Delta Sigma Theta grundades av före detta Alpha Kappa Alpha medlemmar på 13 Januari 1913.
2. Endast 5 år efter starten, var Alpha Kappa Alpha ingår i 1913. Delta Sigma Theta, dock tog 17 år innan de införlivades.
3. Alpha Kappa Alpha har över 900 kapitel med över 250.000 medlemmar totalt. Delta Sigma Theta har över 950 kapitel med över 350.000 medlemmar totalt, vilket gör dem den största grekiska-märkt kvinnoförening i tillvaron.