Skillnaden mellan Afrodite och VenusAphrodite vs Venus

Afrodite är kärlekens gudinna, skönhet och romantik i den grekiska mytologin. Hennes ursprung spåras tillbaka till den tid då Kronos avhuggna könsdelarna av sin far, Uranus, gud himlen. Grekisk mytologi säger att otäck Uranus fängslade sina barn eftersom de föds så att ingen son av hans kan ifrågasätta hans styre. Detta bedrövad kraftigt hans hustru Gaia (moder jord) att hon och hennes son, Kronos, planerade ett bakhåll för den senare att ta över sin far 's tron. Cronus kastrerade sin far och kastade Uranus' könsorgan i havet som började skumning. Sedan ut klev en fullvuxen Afrodite från Uranus 'blod och sperma. Därför Aphodite betyder' från havet skum (aphros) '.

Havet sedan transporteras henne till antingen Cypern eller Cythera varför Aphrodite kallas Kypris (Lady Cypern) och Cytherea (Lady of Cythera). Gudinnan Afrodite är också avbildad på sin andra roll som gudinnan av sexuell och angenäm kärlek till sina många frågor. Hon födde barn från sex olika liasons, inte en som var med sin man, Hefaistos. Trots detta var gudinnan Afrodite känd för sin vilja att hjälpa både gudar och dödliga för att hitta de älskar de sökte. Kvinnor bad till Afrodite att ge dem den sexuella kraften att snärja en man för evigt.

Afrodite var älskad av gudar och dödliga likadana. Hon hade denna unika förmåga att kontrollera män 's innersta känslor som kärlek eller passion till skillnad från de befogenheter som helst av andra grekiska gudar. Bland hennes dödliga älskare, den viktigaste dödliga var den trojanska herde namngiven Anchises, som födde sin son, Aeneas. hennes mest kända älskare var vacker Adonis. Aphrodite 's jilted ex-älskare och God of war Ares så avundsjuk på Adonis, att han vände sig till en gigantisk vildsvin som dödade Adonis.

Afrodite var också ansvarig för det trojanska kriget. Som legenden går, tre gudinnor C Hera, Athena och Afrodite, argumenterar om vem som var den vackraste. De plockade en dödlig människa, Paris, att vara domare. Varje gudinna erbjöd honom en muta för att välja henne som den vackraste. Hera 'erbjudande av familjelycka och Athena' erbjudande av visdom var tackade till förmån för Aphrodite 's erbjudande om kärlek av de vackraste och önskvärt kvinna på jorden, Helen av Troy, som redan var gift med Menaleous, en berömd och framgångsrik krigare. Aphrodite orsakade Helen att bli kär i Paris omedelbart. de eloped och Menaleous 'armé följde, med start det trojanska kriget.

Aphrodite 's festivalen kallas Aphrodisiac, som firades i olika centra i Grekland och i synnerhet i Aten och Korint. Hennes prästinnor inte prostituerade men kvinnor som representerade gudinnan. Samlag med dem ansågs bara en av metoderna för dyrkan.

När romerska kulturen spridning, de infödda gudar romarna blandat med lokala kulturen och religionen varhelst de erövrade. Venus, en mindre romersk gudinna förknippas med trädgårdar identifierades med Afrodite.Venus är faktiskt bara romerska namnet för den grekiska Afrodite. I romersk mytologi, är det naturligtvis klart att romarna har en speciell affinitet till namnge sina gudar med stjärnorna eller planeter. Det är också uppenbart att Venus och Afrodite är samma gudinnor av kär. Romarna gav romerska namn på alla de grekiska gudarna och gudinnorna, och berättade samma myter och berättelser om dem.

Den tidiga latinska gudinna vegetation, en beskyddare av vingårdar och trädgårdar därmed blev avsiktligt i samband med den grekiska gudinnan Afrodite. Enligt grekisk inflytande, var Venus likställas med Afrodite och tog många av hennes aspekter. Namnet Venus blev sedan utbytbara med Afrodite. De flesta av de berättelser om dessa två gudinnor är identiska. Båda är kända för sin svartsjuka, deras skönhet och för sina affärer med både gudar och dödliga. Venus tog på aspekten av en älskvärd mor gudinna full av ren kärlek. Hon antog den gudomliga ansvaret för inhemsk salighet och fortplantning, och den inhemska lycka snarare än Aphrodite 's ohämmade, promiskuös sida.

Romerska gudinnan Venus är dotter till guden Jupiter och gudinnan, Dione. Hennes make är den grekiska guden av eld, Vulcan. Hon är mor till två barn, en med sin make och en med en dödlig älskare, Anchises. Hennes dödliga son Aenaes flydde Troy och grundade Nation of Italien. Det är genom detta att han blev den mytiska anfader av romerska folket. I sin tur, var Venus behandlades med särskild ära att vara den gudomliga förfader det romerska riket.

Venus 'betydelse och hennes kult, genom inverkan av flera romerska politiska ledare som Sulla, Julius Caesar och Augustus. Diktatorn Sulla gjorde henne till sin beskyddare. Även Venus ofta förknippas med kärlek och fertilitet, hon är också känd som beskyddare gudinna prostituerade och skyddet mot vice. Julius Caesar själv dyrkade henne som 'Moder Venus' och hade ett tempel uppfördes 46 f.Kr. under hennes namn. Han trodde att det romerska folket var ättlingar till denna gudinna och införde kulten av Venus Genetrix, gudinnan moderskap och äktenskap. Hon var också dyrkad i många andra epitet. kejsaren Augustus namngav Venus som stamfader till deras (Julian) familj.

Sammanfattning:
1. Det finns en skillnad mellan de två mytologi 'kärleksgudinnan där Afrodite (grekiska) är endast betraktas som en gudinna av kärlek, skönhet och sexualitet, medan Venus (den romerska motsvarighet) är också uppfattas som växtlighetsdisen, fertilitet och en patroness andra än att vara en gudinna av kärlek, skönhet och sexualitet prostituerade.
2. I historiskt litteratur, de grekiska gudarna och gudinnorna tillkom först än de romerska gudar och gudinna.
3. Venus är identisk med de grekiska representationer av Afrodite som en vacker, förförisk kvinna.
4. litteratur på Venus lånades från den litterära grekiska mytologin av sin motsvarande motsvarighet, Afrodite.