Skillnaden mellan PETA och PETA2PETA vs PETA2

PETA, eller PETA, är en internationell organisation som skyddar rättigheterna för djur från människor. De riktar främst företag som hanterar djurförsök och livsmedelskedjor, som de påstår sig vara miss djuren till förmån för vinst. PETA2 är ungdoms uppdelningen av PETA. De har fortfarande samma mål som PETA men använder något olika metoder för att locka en yngre publik.

Till att börja med försöker PETA2 att relatera mer med livet för den yngre publiken. De talar mer om college och high school liv, där deras målgrupp är. De skapar också lag som sätt att umgås aktiva deltagare med varandra med hjälp av aktiviteter som spel och även småskaliga protester. De tar också fördel av internet och sociala medier eftersom det är där de flesta av de unga är mycket aktiva. Sociala nätverkssajter som Facebook, MySpace, Twitter och även videodelningssajter som Youtube tillhandahålla en plattform för PETA2 att få medlemmar och öka medvetenheten om deras sak. Däremot är PETA mer känd när det gäller att använda traditionella medier som TV och skriva ut att få sin punkt över. PETA har varit mycket effektiva i sina chockerande och ofta kontroversiella annonser.

För att ge dem en större röst, har PETA ofta beställt hjälp av hög profil människor som Hollywood-kändisar att fungera som talesman. Kampanjer som 'I' hellre gå naken än bär päls 'har presenterat ett antal kändisar poserar naken. PETA2' t njuta sådant stöd kändis ännu men det förväntas att vissa unga kändisar kan ansluta sig till orsaken till PETA2.Eftersom PETA är den största gruppen, är det dem som tar på de tyngre ansvar i organisationen. Det är inte ovanligt att medlemmar av PETA att gå undercover för att registrera vanvård av djur innanför väggarna i stora företag. På detta sätt har PETA fört ett antal företag till domstol och en del av dem var tvungen att betala böter; att inte tala om skador på sitt rykte på grund av de exponerar.

Sammanfattning:

1. PETA är en grupp djurrätts medan PETA2 är dess ungdom arm
2. PETA2 avser mer till det dagliga livet för unga människor än PETA
3. PETA2 använder internet mer medan PETA använder traditionella medier mer
4. PETA har kändis supportrar medan PETA2 spelar 't