Skillnaden mellan BSC och BEngBSC vs BEng

Graduation är precis runt hörnet för många gymnasieelever. För de flesta av dem, skulle det innebära att börja ansöka om ett universitet eller högskola efter eget val, att föra en högre examen som skulle hjälpa dem att landa ett stabilt jobb, och lansera dem i deras önskade karriär.

Numera ansöker om en högskoleexamen är faktiskt mycket mer komplicerat än det var när våra föräldrar gjorde samma sak. Med så många universitet och högskolor som erbjuder extremt specialiserade kurser och examina, många studenter befinner sig ha svårt att chosing vilken utsträckning är den rätta för sina ideal karriär. Detta är delvis på grund av examens prefix som är knutna till vissa grader. Aa exempel skulle försöka att se skillnaden mellan en BSC och en BEng.

BSC faktiskt står för kandidatexamen, medan Beng står för Ingenjör. En kandidatexamen är vanligtvis rekommenderas för alla högskoleexamen som kräver en student att slutföra tre till fem års utbildning. Det är den vanligaste ungkarl 's examensbenämningen, och det ges av de flesta universitet och högskolor. I själva verket kommer många högskolor och universitet hänvisa till alla sina program som Bachelor of Science utbildningsprogram. Å andra sidan är Beng en grund grad, är att tilldelas en student som fullbordar ett ingenjörs akademiskt program, som varar någonstans mellan tre till fem år. Denna kandidat 's examen utmärkelse som vanligen används för grund college grader i högskolor och universitet i Australien, Kina, Tyskland, Nya Zeeland , Singapore, USA och Storbritannien.

En annan skillnad mellan en BSC och en BEng grundexamen, är den akademiska program som eleverna genomgår under tre till fem år. BSC grader brukar teoretiskt baserade. Detta innebär att de flesta, om inte alla, av de kurser som de skulle behöva för att slutföra i programmet, innebär användning av forskning och korrekt förståelse och analys av teorier och principer som presenteras i läroböcker, journalrapporter och tidigare experiment. Detta innefattar ingenjörsutbildningar som anses kandidatexamen program. Även om det finns vissa laboratorie kurser som studenten måste slutföra, är dessa ofta i kontrollerade miljöer, för att bevisa och ge eleverna en bättre förståelse av de teorier och principer som diskuteras i klassen. Å andra sidan, är Beng grundexamen program mer praktiskt inriktad. De är den fullständiga motsatsen till BSC utbildningsprogram. Här behöver studenterna presentera och bekanta sig till teorier och principer, men huvuddelen av den akademiska programmet är koncentrerad vid tillämpningen av dessa teorier och principer på ett praktiskt sätt, vilket skulle hjälpa dem att vara mer förberedda när de går och ansluta sig till näringslivet.Sammanfattning

1. BSC och Beng kurser är grund utbildningsprogram tilldelas en student (av ett universitet eller högskola), som har fullgjort ett akademiskt program som varar någonstans mellan tre och fem år.

2. BSC är en förkortning som står för kandidatexamen. Å andra sidan, Beng står för Ingenjör.