Skillnaden mellan Hipster och IndieHipster vs Indie

Både hipsters och indie är etiketter för olika subkulturer och de människor som tillhör den subkultur. Varje subkultur har sina egna egenskaper och yttrandefrihet genom smak, preferenser, attityd och livsstil.

Både en hipster och ett indie främja icke-överensstämmelse, oberoende från huvudfåran kultur och tänkande, kreativitet och självständighet. Hipster subkulturen började på 1940-talet som fötts utom Jazz Age. Hipsters är oftast unga vuxna män och kvinnor i 20 's till deras 30' s. De bär ofta kläder från vintage eller sparsamhet butiker och har en androgyn frisyr.

Som människor, hipsters är radikalt öppna och anses pionjärer eller ledare i form av kulturella trender och idéer. Vissa anser även dem som early adopters av en framväxande kultur. I linje med detta, anses de ha en avantgardistisk hållning som ofta leder mainstream att acceptera nya idéer och trender samt livsstil. När ett koncept anpassas av resten av samhället, hipsters tenderar att överge det och flytta till något nytt och bättre.

Hipsters är ofta betraktas som outbildade eller rika människor, men de är också välutbildade. Vissa hipsters är akademiker med fria konsterna grader eller vetenskapliga grader som matematik och naturvetenskap. De flesta av dem arbetar i en konstnärlig miljö inom branscher som musik, mode, film och liknande. På sikt av relationer, tenderar en hipster att mingla med sina egna. Detta är ett resultat av deras tendens att vara konformister till sin egen kultur och avvisa personer från huvudfåran. De ser vanliga människor av motsatt kön som något saknas i termer av själv. På grund av detta, är hipsters ofta som personer med en attityd av ironi och elitism.Å andra sidan, är indie subkultur också en grupp människor som aren 't konformister till majoritetskulturen. Termen' indie 'har etiketten för idealistiska konstnärer som tror på att göra och poler hantverk för njutning och talang snarare de facto än vad är riktningen eller populär av mainstream 's normer. De flesta av indie kultur hänvisar till mode och oberoende nöjesliv.

Indiekulturen växte på oberoende sidan av underhållningsbranschen. Dessa inkluderar oberoende band eller musik, filmer, eller ens skriva ut. Det mesta av materialet i den oberoende underhållning är inte marknadsmässig av traditionella normer, men de har en följande eller 'bas'. Dessa supportrar började idrotten mode i samband med livsstilen. Indie mode kännetecknas av en enklämmig stil av kläder. Frisyrer är ofta långa och kladdigt.

Sammanfattning:
1. Både hipster och indie är två subkulturer som är icke-konformistiska och oberoende av den populära och majoritetskulturen. Båda subkulturer har sina egna idéer om attityder och livsstilar.
2. Löptiden för båda subkulturer har olika ursprung. 'Hipster' är en kombination av två ord 'hip' och 'ster.' Den 'hip' kom från beskrivningen av människor som älskar Jazz Age och suffixet 'ster' är en vanlig engelsk suffix. Å andra sidan, 'indie' är en förkortad version av 'oberoende'. Båda orden betraktas som substantiv och adjektiv.
3. Hipsters anses vara avant-garde eller pionjärer i att starta nya trender och idéer i samhället. När konceptet anpassas av mainstream, de ofta överge den och sätta på en ny trend. Samtidigt, indies inte nödvändiga trendsättare, men de har sina egna märken av idéer och trender.
4. Hipsters tenderar att vara konformistiska i deras kultur, vanligtvis ser bara människor i sin egen uppsättning. Detsamma kan vara sant för indies, men det finns indies som kan umgås med människor med andra subkulturer eller mainstream.
5. En hipster är i grunden en modern subkultur medan en indie är en subkultur föddes ur oberoende sidan av underhållningsbranschen.