Skillnaden mellan Jesus och MohammedJesus vs Mohammed

Jesus och Mohammed bodde i två olika perioder. Mohammed är känd för att ha levt 600 år efter Jesus. Jesus och Mohammed hade olika åsikter och även förökade olika filosofier.

Först av allt, låt oss titta på döden av de två stora själar. Jesus är känd för att ha uppståndna från hans grav på den tredje dagen efter romarna korsfäste honom. Å andra sidan, är Mohammed kända för att ha dött i armarna på en av sina fruar.

När Jesus hörde Gud tala till honom, gick han in i öknen mycket djärvt att frestas. Men när Mohammed hörde Gud talar till honom, var han rädd och även ville begå självmord. Jesus har kallat sig Guds Son, och Mohammed kallade sig som Guds budbärare.

När Jesus fick instruktioner direkt från Gud, Mohammed fått instruktioner från en ängel.
Jesus hade aldrig gift medan Mohammed hade 11 fruar.

Jesus är känd för att ha utfört många mirakel som ingår lyfta människor från de döda, helande människor och lugnande stormar. Mohammed är inte känd för att ha utfört några underverk i sitt liv. Jesus är känd för att ha aldrig syndat i sitt liv.Mohammed hade lärt att frälsning var möjlig genom att följa islams fem pelare. Han sade att frälsning berodde på ett 's egna ansträngningar. Jesus hade lärt att Gud skapade människan till en relation med sig själv, och han antog människor i hans boning som hans älskade barn.

Medan Jesus undervisade kärlek, nåd, förlåtelse och tolerans, är Mohammed sägs ha fått tillstånd från Allah att föra krig för att skydda religionen och förena människor.

Sammanfattning:

1. Jesus är känd för att ha uppståndna från hans grav på den tredje dagen efter romarna korsfäste honom. Å andra sidan, är Mohammed kända för att ha dött i händerna på en av sina fruar.
2. Jesus har kallat sig Guds Son, och Mohammed kallade sig som Guds budbärare.
3. Jesus är känd för att ha utfört många mirakel, men Muhammed är inte känd för att ha utfört några underverk i sitt liv.
4. Mohammed var en dödlig man som syndat som andra, men Jesus är känd för att ha aldrig syndat i sitt liv.