Skillnaden mellan taoism och konfucianismTaoism vs konfucianismen

Konfucianismen och taoismen är två av de mest populära filosofier eller ideal som efterlevs, inte bara av infödda asiatiska invånare, men också av många människor runt om i världen. Samtidigt som vissa delar av religion, de två filosofier tycks motsäga varandra vid första anblicken. Men vid en närmare titt, de faktiskt liknar sammanflätning metoder för mänskligt tänkande när det gäller allt; vilket leder till vissa fastställda beteendekoder.

Fortfarande, två skiljer sig åt i ett antal olika sätt. Främst är konfucianismen mer jordiskt. Som sådan, inriktar sig på människan 's sociala aspekten och hans vardag. Som nämnts av Konfucius, förespråkare av konfucianism, är filosofin i sig en social varelse som har kapacitet för att vara bra. Du blir överlägsen om man beter sig på ett sådant sätt som förväntas av den större harmoniskt samhälle. taoismen är annorlunda eftersom det är av denna värld mer. den huvudsakliga idén med denna filosofi är att omfamna Tao (den större verklighet som består av universum och allt annat). det är också koncentrerar sig på den person som 'relation till sig själv för att uppnå inre harmoni. Således är det säkert att säga att konfucianismen gör personen titta på hans omedelbara yttre miljön för att uppnå självförbättring medan taoismen ser djupt inne att uppnå samma.

Ett annat område av skillnad är metoden att passera lektionerna eller filosofier. I konfucianismen, är de lärdomar vanligen gått från läraren till eleverna i form av dialoger. I själva verket är de flesta av konfucianska läror just spelat in Q \u0026 amp; A sessioner mellan studenter och befälhavaren. Men varje dialog har en unik undervisning. Taoism, tvärtom, sprids genom Lao Tzu 's (annars stavade som Lao Tse eller Laozi) direkt skrift. I taoism' huvud manuskript, 'Tao Te Ching,' det finns många poetiska monologer som bäst förstås om förstås som en.Sammanfattning:

1. Konfucianismen är en filosofi som är mer jordad här på jorden på grund av dess anslutning till omedelbar samhället medan Taoismen är mer omfattande på det hänför sig till människan 's anslutning till hela universum.
2. Konfucianismen gör personen rör hans omedelbara yttre miljön för att uppnå självförbättring medan taoismen gör personen avser sitt inre.
3. konfucianism 'läror brukar passera genom dialoger medan Taoism' läror förs med hjälp av direktritning.