Skillnaden mellan Revolutionist och terrorismRevolutionist vs Terrorist

Få människor att förstå de verkliga skillnaderna mellan en revolutionär och en terrorist. I många fall har en revolutionär märkts som en terrorist, och vice versa. Faktum är att dessa två termer är raka motsatsen till varandra, och de underliggande principerna som bestämmer agerande båda dessa kategorier av människor är mycket annorlunda.

Som en enkel definition, är en terrorist någon som använder olagliga kraft och våld för att tvinga andra människor, sekter eller regeringar att följa deras sociala eller politiska mål. En terrorist kommer att begå någon typ av verksamhet för att få hans punkt beprövade och accepterade, och majoriteten av gånger dessa aktiviteter är emot lagen. Tvärtom är en revolutionär någon som också försöker att ändra tänkesätt av andra människor, men inte med tvång och våld, utan snarare med logiska resonemang, förtroende och ärlighet.

En revolutionär inte tillgripa våld, och kommer inte att med våld försöka förändra människors sätt att tänka. Han / hon kommer snarare att försöka övertyga människor att ändra sina handlingar och tankar. En terrorist tror att döda människor och förstöra egendom är ett acceptabelt sätt att få vad han vill. En terrorist anser att det är bättre att bli av med människor som inte accepterar hans ideologier, snarare än att försöka övertyga dem annars. Tvärtom gör en revolutionär inte tror att döda andra människor, och kommer inte att delta i förstörelse eller mord.

Mot bakgrund av ovanstående fakta, kommer en terrorist betraktas som en brottsling av andra människor och lagen, medan en revolutionär kan mycket respekterad för att ta ledningen och försöker förändra världen.

En terrorist kan också betraktas som själviska, som han är någon som vill förändra världen för att passa sig. Vanligtvis har han fel uppfattning om hur världen bör vara. En revolutionär inte bara tänka på sig själv, men respekterar människor i världen i stort. En revolutionär 's förändringar kommer vanligtvis att hjälpa världen att bli en bättre plats att leva på.Sammanfattning:

En terrorist använder våld och kraft för att få vad han vill, medan en revolutionär använder resonemang och ärlighet för samma ändamål.

En terrorist kommer ofta förstöra egendom och döda människor för att bevisa sin punkt, medan en revolutionär är inte involverad i någon olaglig verksamhet.