Skillnaden mellan iPod Shuffle och iPod NanoiPod Shuffle vs iPod Nano

I det breda urvalet av Apple iPod-versioner, Nano och Shuffle är den minsta. Även om de är både små, det finns stora skillnader mellan de två. Den största skillnaden är skärmen som Nano har en skärm och Shuffle 't. Detta har en hel del konsekvenser, särskilt när det gäller kontroll som nano-skärmen är beröringskänslig och mycket få fysiska knappar är nödvändiga. I jämförelse utan sin skärm, förlitar sig på den traditionella klickhjulet som används på äldre iPods. Shuffle är helt enkelt bättre på no-look operation som du lätt kan känna knapparna.

Eftersom Apple inte tillåter utbyggbart minne, är du i princip fastnat med vad din enhet levereras med. I detta avseende, Nano vinner genom ligor som den kommer i 8GB och 16GB modeller medan Shuffle endast har 2 GB minne. Nano har även andra funktioner som du inte skulle hitta i Shuffle. Detta inkluderar FM-radio, som du kan använda för att ställa in lokalradiostationer, och en stegräknare, som räknar antalet steg du 've vidtagits.

Om det finns en fördel för Shuffle, är det storleken. Vid ungefär halva vikten av den Nano och drygt halva vikten, är Shuffle betydligt mindre. Det är en musikspelare som är knappt det. Baksidan av denna neddragning är lägre kapacitet batteri. Även om Nano har en relativt strömkrävande skärm, lyckas det fortfarande att pågå i 24 timmar på en enda laddning. Det är 9 timmar mer än 15 timmars batteritid i Shuffle.Även om de två är mycket portabel, skillnaderna mellan dem är helt klart. Nano är bäst om du vill klockor och visselpipor i ett mindre format. Men om du behöver en enhet som är lätt att manipulera och 't störa dina aktiviteter, som jogging eller tränar, Shuffle passar räkningen snyggt. Förvaring och batterikapacitet vann' inte vara ett stort problem eftersom du vann 't vara borta under längre tidsperioder.

Sammanfattning:

1. Nano har en skärm medan Shuffle 't
2. Nano förlitar sig på en pekskärm medan Shuffle använder klickhjulet
3. Nano är utrustad med mer minne än Shuffle
4. Nano har ytterligare funktioner som inte finns på Shuffle
5. Blanda är mycket mindre och lättare än Nano
6. Blanda har en inbyggd klämma medan Nano 't